29.04.2017 20:13

"Babīte"/"Dinamo" futbolisti zaudē pastarīšu divcīņā; neveiksme arī "Olainei", "Auda" uzvar

Autors  Apriņķis.lv/BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Babīte"/"Dinamo" futbolisti zaudē pastarīšu divcīņā; neveiksme arī "Olainei", "Auda" uzvar FK "Auda"

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta pastarīšu duelī "Metta"/Latvijas Universitāte komanda sestdien viesos sīvā cīņā ar 2:1 (1:1) uzvarēja "Babīte"/"Dinamo" futbolistus. Virslīgas debitante "Babīte"/"Dinamo" joprojām ir vienīgā komanda, kas šosezon nav uzvarējusi.

Cīņas rezultāts tika atklāts 23. minūtē, kad precīzs bija "Babīte"/"Dinamo" spēlētājs Pāvels Močaļins, taču pēc tam iniciatīva pārgāja "Metta"/LU vienībai. Izlīdzinājumu viesi panāca 31.minūtē, kad skaistus vārtus ar ļoti tālu sitienu guva Eduards Emsis, trāpot vārtu augšējā stūrī.

Spēles otrajā daļā laukumā atkal risinājās līdzvērtīga spēkošanās, bet 75. minūtē "Babīte"/"Dinamo" ieguva lielisku izdevību otro reizi izvirzīties vadībā. "Metta"/LU soda laukumā tika nogāzts Vlads Rimkuss, kurš arī devās izpildīt 11 metru soda sitienu, taču aizsita garām vārtiem.

Izglābjoties no vārtu zaudējuma, "Metta"/LU devās uz priekšu, savu panākot 80. minūtē, kad pēc Gata Kalniņa ar galvu izdarītas teicamas piespēles no soda laukuma precīzs bija laukumā uz maiņu nākušais Ņikita Ivanovs. Atlikušajā laikā "Metta"/LU minimālo pārsvaru nosargāja.

Ar desmit punktiem piecās spēlēs virslīgas kopvērtējuma līdere ir "Spartaks", kam ar deviņiem punktiem seko "Jelgava". Pa astoņiem punktiem iekrājušas "Ventspils" un "Riga" komandas, kamēr septiņi punkti ir RFS, "Liepāja"/"Mogo" un "Metta"/LU vienībām, taču pēdējie ir aizvadījuši sešas spēles. Turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo", kas nākamo spēli aizvadīs 8. maijā viesos pret "Riga FC".


"Komanda.lv" pirmās līgas trešās kārtas spēles sestdien notika Ķekavā un Olainē.

Futbola klubs "Auda" (att.) savās mājās uzņēma FK "Smiltene" futbolistus un izcīnīja uzvaru 2:1. Galvenie notikumi risinājās otrajā puslaikā – 65. minūtē viesi pirmie izvirzījās vadībā, taču desmit minūtes vēlāk Arturs Fjodorovs panāca izlīdzinājumu, bet 83. minūtē viņš pats realizēja 11 metru soda sitienu.

Futbola kluba "Progress"/Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" spēlētāji izbraukuma spēlē tikās ar RTU futbola centra/"Skonto Academy" vienību. Cīņas likteni izšķīra viens precīzs sitiens, kas 61.minūtē padevās laukuma saimniekiem – olainieši piedzīvoja pirmo neveiksmi sezonā 0:1.

Abiem Pierīgas klubiem nu ir pa sešiem punktiem trijās spēlēs, un tie par trim punktiem atpaliek no turnīra līderiem "Valmiera Glass"/ViA futbolistiem.

Nākamā kārta Latvijas pirmajā līgā paredzēta 6. maijā – plkst. 14.00 Ķekavā FK "Auda" spēlēs ar futbola skolu "Alberts", bet plkst. 18.00 Olainē FK "Progress"/AFA "Olaine" futbolisti uzņems "Staiceles bebrus".