28.04.2017 20:53

Stopiņu handbolistes otrreiz pārspēj salaspilietes un iekļūst finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes otrreiz pārspēj salaspilietes un iekļūst finālā Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu handbola čempionāta pusfināla otrajā spēlē Stopiņu novada handbola komanda ar 32:24 viesos pieveica Salaspils sporta skolas komandu, uzvarēja sērija 2:0 un iekļuva finālā, kur centīsies nosargāt pirms gada izcīnīto čempioņu titulu.

Atšķirībā no pirmās spēles, kurā Salaspils komanda spēlēja faktiski ar otro sastāvu (Stopiņu klubs uzvarēja 45:15), šoreiz mājinieces laukuma devās labākajā sastāvā un pirmajās desmit minūtēs ar favorītēm cīnījās kā līdzīgas ar līdzīgām (5:5). Tad gan pamazām sāka izpausties Stopiņu NHK pārākums – nākamajās 10 minūtēs viešņas guva septiņus vārtus un ielaida tikai vienus, bet līdz pirmā puslaika beigām sasniedza 10 vārtu pārsvaru – 19:9.

Pēc pārtraukuma Salaspils sporta skolas komanda sāka apņēmīgi ar trim precīziem metieniem pēc kārtas, taču tūdaļ pat trīs vārtus zaudēja. Otrā puslaika vidū laukuma saimnieces starpību samazināja līdz "mīnus seši" (27:21), bet atkal nekavējoties sekoja pretinieču atbilde 4:0, un turpinājumā starpība noturējās aptuveni desmit vārtu robežās.

Lielisku spēli uzvarētāju rindās aizvadīja čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Ivita Asare (att.), kura realizēja 13 no 14 metieniem. Sešas reizes precīza bija Daina Sergejeva, piecas – Elita Ekkerte. Salaspils komandas labā pa sešiem vārtiem guva Renāte Salmane un Inese Umjarova.

Stopiņu NHK pretinieces finālsērijā par zelta medaļām būs regulārās sezonas otrās vietas ieguvējas "REIR Dobele" handbolistes, kas otrajā pusfināla sērijā pārspēja Ludzas klubu "Latgols" – ludzānietes sacentīsies ar salaspilietēm sērijā par bronzas godalgām. Fināli par pirmo un trešo vietu notiks līdz kādas komandas divām uzvarām. Pirmo un, ja nepieciešams, trešo spēli rīkos Stopiņu un Ludzas komandas, kas pēc pamatturnīra ieņēma augstāku vietu.