27.04.2017 09:51

Mārupes volejbolistes kļuvušas par Nacionālās līgas čempionēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes volejbolistes kļuvušas par Nacionālās līgas čempionēm Mārupes novada pašvaldība

Dramatiskā cīņā pārspējot Latvijas Universitātes komandu, Nacionālās līgas čempioņu titulu trešdien izcīnījusi Mārupes sporta centra dāmu volejbola komanda. Pirms gada pēc ranga otrajā nozīmīgākajā turnīrā Latvijā mārupietes ieņēma otro vietu.

Abās finālsērijas spēlēs uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešami pieci seti, turklāt arī ar tiem izrādījās par maz. Pirmajā mačā Mārupes volejbolistes uzvarēja 3:2 un atbildes spēlē savās mājās bija vadība 2:0, taču LU studentes pamanījās atspēlēties un vinnēt nākamos trīs setus – 2:3 (25:17, 25:16, 20:25, 23:25, 11:15).

Līdz ar to, atbilstoši turnīra nolikumam, uzvarētāju noteikšanai bija jāaizvada tā saucamais "zelta sets" līdz 15 punktiem. Īstajā brīdī mārupietes atguvās un izcīnīja uzvaru 15:12, kas viņām garantēja Nacionālās līga zelta medaļas.

Jāpiezīmē, ka līdzīgā situācijā Mārupes komanda bija arī pirms gada, kad Nacionālās līgas finālsērijā pret Latvijas Lauksaimniecības universitāti bija nepieciešams "zelta sets" – toreiz mārupietes piekāpās un sezonu noslēdza otrajā vietā.

Nacionālās līgas pamatturnīrā Mārupes sporta centra volejbolistes ieņēma pirmo vietu, 22 spēlēs izcīnot 19 uzvaras. Ceturtdaļfinālā viņas divreiz ar 3:0 pieveica "Pērkons/Rīga" vienību, bet pusfinālā tikpat pārliecinoši apspēlēja volejbola klubu "Gulbene".

Jāatgādina, ka šo sezonu veiksmīgi aizvadīja otra Pierīgas novadu dāmu volejbola komanda – sporta kluba "Babīte" volejbolistes izcīnīja Latvijas kausu un Latvijas čempionāta sudraba medaļas.