26.04.2017 20:20

Riteņbraucējus aicina piedalīties Neatkarības dienas velobraucienā Jūrmalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riteņbraucējus aicina piedalīties Neatkarības dienas velobraucienā Jūrmalā publicitātes

4. maijā par godu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 27. gadadienai Jūrmalā norisināsies tradicionālais Neatkarības dienas velobrauciens, kas arī šogad pulcēs kuplu skaitu riteņbraukšanas entuziastu no visas Latvijas.

Neatkarības dienas velobrauciena organizatori mudina iedzīvotājus arī šogad aizvadīt valsts svētkus patriotiskā, aktīvā un pozitīvā gaisotnē, tādējādi veicinot veselīgu dzīvesveidu un vairojot ģimeņu un draugu kopā būšanas prieku. Visi interesenti tiek aicināti pieteikt savu dalību kādām no četrām šosejas distancēm, kas vedīs cauri Jūrmalas pilsētai.

Profesionāliem velobraucējiem aktuāla būs Sporta distance azarta pilnu 126km garumā; 37km garā "Maxima" Tautas distance priecēs kā individuālos, tā arī komandu braucējus, Ģimeņu distance (9km) pulcēs Latvijas aktīvākās un košākās ģimenes vairākās paaudzēs, savukārt Bērnu braucienā (0,5-1km) savu cīņassparu apliecināt varēs arī paši mazākie censoņi. Kā īpašais šis sezonas jaunums bērniem tiks piedāvāta arī vēl nebijusi distance, ko mērot uz līdzsvara velosipēda.

Paralēli velo sacensībām pasākuma norises vietā pie Dzintaru koncertzāles apmeklētājus visas dienas garumā sagaida arī dažādas vilinošas izklaides aktivitātes – piepūšamās atrakcijas un spēles bērniem, izbraukumu tirdzniecības stendi, kā arī degustācijas. Rūpējoties par sacensību dalībnieku labsajūtu, vairākos trases punktos tiks nodrošināts slāpes remdējošais dabīgais minerālūdens "Venden", savukārt braucamrīku tehnisko stāvokli rūpīgi uzraudzīs "Fans" velosipēdu serviss.

Pieteikties Neatkarības dienas velobraucienam iespējams, aizpildot anketu mājas lapā www.maratoni.lv. Reģistrējoties līdz 30. aprīlim, dalības maksa Sporta distancē ir 20 eiro, Tautas distancē – 9 eiro, savukārt Ģimeņu distancē – 5 eiro. Bērnu distancē jaunākajiem sacensību dalībniekiem vecumā līdz 12 gadiem, reģistrējoties iepriekš, dalība ir bez maksas. Sacensību dienā reģistrācijas maksa pieaugs.