24.04.2017 13:32

Latvijas Apvienotās badmintona līgas sezona noslēdzas ar siguldiešu triumfu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Apvienotās badmintona līgas sezona noslēdzas ar siguldiešu triumfu Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē jaunajā Siguldas Sporta centrā notikušajā Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) pēdējā sestajā posmā sešos no astoņiem turnīriem uzvaras svinēja Siguldas sporta skolas un Siguldas badmintona kluba pārstāvji. Tikpat augstvērtīgus rezultātus siguldieši sasniedza arī sezonas kopvērtējumā.

Par panākumiem bagātāko LABL astotās sezonas dalībnieci kļuva siguldiete Jekaterina Romanova, kura triumfēja gan pēdējā posma trijos turnīros, gan trijās kopvērtējuma grupās.


Vienspēļu turnīra finālā viņa ar 21:14, 21:11 uzvarēja valmierieti Unu Bergu, piekto reizi sešos posmos izcīnot pirmo vietu un kopvērtējumā savācot maksimālo punktu skaitu 275. Otrajā vietā sezonas summā ierindojās otra Siguldas badmintona kluba pārstāve Liāna Lenceviča, kura pēdējā posmā ieņēma trešo vietu, "mazajā finālā" pārspējot Grietu Jermacāni no Cēsu sporta kluba "Saulrīti" 15:21, 21:14, 21:18.

Ceturto uzvaru sezonā Liāna un Jekaterina kopā guva dāmu dubultspēļu turnīrā – finālā viņas ar 21:8, 21:11 apspēlēja G. Jermacāni un Anita Švalbi no Rīgas un ieņēma pirmo vietu arī LABL kopvērtējumā. Savukārt jauktajās dubultspēlēs atkal nepārspēti palika Jekaterina Romanova un Guntis Lavrinovičs. Izšķirošajā spēlē viņi ar 21:11, 21:11 pārliecinoši pieveica rīdziniekus Ediju Līviņu un Diānu Stogniju.

Guntis Lavrinovičs pirmo vietu gan posmā, gan LABL kopvērtējumā izcīnīja arī vīru dubultspēlēs. Šoreiz spēlējot kopā ar Kārli Vidasu, siguldieši finālā uzvarēja Jāni Mētru (Rīga) un Elvi Pētersonu (Valmiera) – 21:8, 21:13. Trešajā vietā pēdējā turnīrā un otrajā vietā sezonas summā ierindojās Pauls Gureckis, kura partneris šoreiz bija Edijs Līviņš, bet ceturto vietu sestdienas turnīrā ieņēma Aigars Bedrītis (Valmiera/Sigulda) un Mārtiņš Kažemaks (Baloži).

Vienīgās sacensības elites grupā, kurās Siguldas badmintonistiem uzvarēt neizdevās, jau ierasti bija vīru vienspēļu turnīrs, kura finālā Ojārs Koziņecs no Valmieras vinnēja LABL kopvērtējuma čempionu rīdzinieku Reini Šeferu 21:9, 21:10. Ceturtajā vietā ierindojās Kārlis Vidass, bet piektais bija Viesturs Bajārs no Baložiem.

Gados jaunākie un mazāk pieredzējušie badmintonisti jau ierasti sacentās B un C grupas turnīros. B grupā jaunietēm pusfinālā iekļuva tikai Siguldas badmintona kluba pārstāves – finālā Arta Priedniece uzvarēja Annu Kupču 21:16, 24:22, bet spēlē par trešo vietu Marta Brengule pārspēja Anniju Rulli-Titavu 19:21, 21:14, 21:18. Kopvērtējumā labāko trijniekā Arta, Marta un Anna.

C grupas turnīra finālā puišiem siguldietis Alens Zandovskis ar 21:19, 15:21, 21:16 pārspēja liepājnieku Gustavu Dāvidu Breču un nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā (ceturtais pēdējā posmā bija vēl viens Pierīgas novadu pārstāvis – olainietis Vladimirs Šlikovs). Savukārt B grupas čempions Patriks Krūze no Siguldas šoreiz finālā piekāpās Uldim Dzirkalim no Jēkabpils – 18:21, 17:21 (trešā vieta Sandim Kalniņam no Inčukalna).

Jauniešu turnīros U-13 vecuma grupā meitenēm uzvaru izcīnīja Paula Mackēviča no Siguldas (trešā bija Zane Tanne), U-15 grupā puišiem – Mārcis Beinarovičs no Talsiem (trešā vieta siguldietim Ričardam Līdakam), Bet U-17 grupā – Daniela Žuravļa no Bauskas (otrā vieta Kitijai Ritumai no Olaines).

Jau otrdien Dānijā sākas Eiropas čempionāts badmintonā, kur Latviju dāmu dubultspēļu turnīrā pārstāvēs Siguldas duets Liāna Lenceviča/Jekaterina Romanova. Savukārt nedēļas nogalē Valmierā norisināsies Latvijas čempionāts jauniešiem četrās vecuma grupās.