21.04.2017 14:42

Ādažu novadā risināsies Pasaules kausa posms un Latvijas čempionāts kamanu suņu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu novadā risināsies Pasaules kausa posms un Latvijas čempionāts kamanu suņu sportā publicitātes

29. un 30. aprīlī etnogrāfiskā viesu nama "Gungas" apkārtnē Ādažu novadā norisināsies IFSS (International Federation of Sleddog sports) Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, kas vienlaikus būs arī Latvijas atklātais čempionāts un "Baltijas kausa 2017" pirmais posms un ko rīko Latvijas Kamanu suņu sporta federācija.

Šīm sacensībām pieteikušies vairāk nekā 120 sportisti un 300 suņi, pārstāvot vienpadsmit Eiropas valstis, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.


Februārī Madonas slēpošanas trasē "Smeceres sils" Pasaules kausa posms pirmo reizi Latvijā notika uz sniega. Savukārt šoreiz līdzīgas sacensības risināsies bezsniega apstākļos, kur suņi velk velokamanas, skūterus, velosipēdus un skrējējus. Tāpat kā pagājušā gada oktobra beigās, arī šoreiz par sacensību norises vietu ir izvēlēta etnogrāfiskā viesu nama "Gungas" gleznainā apkārtne.

Līdz ar Pasaules kausa posmu sacensības būs arī Baltijas kausa pirmais posms, kā arī Latvijas čempionāts. Dalībnieki kā ierasts kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos sacentīsies četrās kategorijās – velokamanu (sešu un četru suņu) un skūteru (divu un viena suņa) disciplīnā, kā arī baikdžoringā (suns tandēmā ar velobraucēju) un kanikrosā (suns kopā ar skrējēju). Sacensību ietvaros norisināsies arī aizraujošā stafete, kurā katru komandu pārstāvēs pa vienam dalībnieku pārim kanikrosa, skūteru un baikdžoringa disciplīnā.

Kā allaž lielāko interesi skatītājos izsauc tieši velokamanas, taču arī parējās kategorijās būs ko redzēt, jo kanikrosā ir piedalījušies uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionātā vieglatlētikā vidējo un garo distanču skriešanā, kā arī baikdžoringā pieredzējuši MTB sacensību dalībnieki, norāda I. Bācis.

Pirmo reizi kamanu suņu sporta sacensībās dalībvalstu skaits pārsniegs desmit – kopā ar triju Baltijas valstu, Polijas, Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem startēs arī zviedri, somi, vācieši, briti un ukraiņi.