22.07.2012 18:42

Ikšķiles velobraucienā dubultuzvaru svin Ādažu riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles velobraucienā dubultuzvaru svin Ādažu riteņbraucēji www.sportlat.lv

50 kilometru distancē vīriem pirmais bija Normunds Zviedris, bet dāmām – viņa "ZZK" komandas biedrene Dace Hartmane.

 

"Sport2000" Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras tautas velobrauciens un "Sportlat" balvas izcīņa svētdien risinājās jau otro gadu pēc kārtas. Sacensību centrs šoreiz bija Ikšķilē pie Tautas nama, kur uz starta kopumā pulcējās vairāk nekā 600 dalībnieku. Riteņbraucējiem bija iespēja ar riteni izbraukt Ikšķiles un Ogres novada apkārtni, kā arī izbaudīt Ogres Zilo kalnu dabas parka reljefu.

Atkarībā no fiziskās sagatavotības bija iespēja izvēlēties savām spējām un vēlmēm atbilstošas garuma distances – 50 vai 30 km, notika arī sacensības bērniem.

Meistarības klasē (50 km) uzvarētājs Normunds Zviedris finišēja pēc stundas, 40 minūtēm un 29,10 sekundēm. Tuvāko sekotāju, bijušo biatlonistu Raivi Zīmeli no Madonas, viņš apsteidza par nieka 0,25 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Lauris Purniņš, kurš mērķi sasniedza divarpus minūtes vēlāk, liecina rīkotāju informācija.

Dāmām 50 km braucienā pirmo vietu izcīnīja Dace Hartmane, kura absolūtajā vērtējumā ieņēma 57. vietu (1.57:31,90). Aiz viņas Inese Zvirgzdiņa un Dace Fūrmane.

30 km distancē pirmais finišēja rīdzinieks Nils Kelderis (1.14:03,30), otrais Matīss Riekstiņš no Talsiem un trešais Jānis Prančs no Babītes novada Piņķiem, bet dāmām ātrākā bija salaspiliete Karlīna Ieva Gasina (1.27:01,40).

30 km veselības klasē uzvarēja Jānis Laubergs no Siguldas, apsteidzot mājinieku ikšķilieti Emīlu Kramu. Savukārt bērnu brauciena absolūtajā vērtējumā labākais bija rīdzinieks Toms Ustups, bet dažādās vecuma grupās pirmās vietas ieguva arī Annija Grinberga no Ikšķiles, ogrēniete Luīze Minikoviča un rīdzinieki Elīna Ustupa, Emīls Krampe un Bruno Binovskis.

Pēc velobrauciena organizatori bija sarūpējuši izlozi, kuras dalībniekiem bija iespēja laimēt ar sportu saistītas īpašas pārsteiguma balvas, kā arī AS "Rīgas piena kombināts" dāvātos saldējumus.