18.04.2017 21:08

BK "Ķekava" zaudē arī Valmierā, cīnīsies par bronzu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Ķekava" zaudē arī Valmierā, cīnīsies par bronzu BK "Ķekava"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas debitantiem basketbola klubam "Ķekava" nav izdevies ar pirmo mēģinājumu iekļūt turnīra finālā. Otrdien pusfināla otrajā spēlē ķekavieši viesos sīvā cīņā piekāpās "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskolas komandai, zaudēja sērijā 0:2 un aizvadīs spēles par trešo vietu.

Kā zināms, pusfināla pirmajā spēlē Ķekavā laukuma saimnieki piedzīvoja pirmo zaudējumu savās mājās šosezon (72:84), un atbildes mačā Valmierā Ķekavas basketbolistiem bija nepieciešama tikai uzvara. Lielākā daļa otrdienas spēles pagāja viļņveidīgi, pārmaiņus te vienai, te otrai komandai piedzīvojot veiksmes brīžus. Kopumā vadības maiņa notika 13 reizes, 11 reizes tika fiksēts neizšķirts rezultāts.


Mājinieki valmierieši pirmajās četrās minūtēs nespēja gūt ne punkta, taču tad minūtes laikā iemeta astoņus, no 0:6 panāca 8:8 un drīz vien arī izvirzījās vadībā. Otrajā ceturtdaļā sāncenši apmainījās vairākām sērijām – vispirms ķekavieši guva septiņus punktus pēc kārtas un atguva vadību (25:21), tad ar desmit punktiem no vietas atbildēja Valmieras studenti (27:33), bet pirmā puslaika galotni ar 8:0 izrāvienu pabeidza BK "Ķekava" – 35:33.

Trešās ceturtdaļas vidū viesi panāca lielāko pārsvaru 47:38, taču jau dažas minūtes vēlāk vadībā atkal bija valmierieši (50:51). Spēles pēdējā posmā cīņa ritēja punkts punktā, vadībā ar minimālu pārsvaru izvirzoties te vienai, te otrai komandai.

Sākoties pēdējai minūtei, "plus viens" bija laukuma saimniekiem, un nākamajā uzbrukumā viņi realizēja trīspunktu metienu (74:78). BK "Ķekava" atbildēja tikai ar vienu precīzu soda metienu, taču pārķēra bumbu un ieguva iespēja ar tālmetienu panākt neizšķirtu, taču abi mēģinājumi palika nerealizēti – "Ķekavai" zaudējums 75:79.

Viesu komandas sastāvā izcēlās Nauris Miezis, kura kontā 30 punkti, 8 atlēkušās bumbas, 7 rezultatīvas piespēles un 4 pārķertas pretinieku piespēles. Niks Saknītis pievienoja 13 un Agnis Čavars 11 punktus.

LBL2 pamatturnīra uzvarētājiem ķekaviešiem šī bija tikai trešā neveiksme sezonas 34 spēlēs, taču tā liegs viņiem pacīnīties par čempionu titulu. Sērijā par trešo vietu, kas ritēs līdz divām uzvarām, viņu pretinieki būs otrā pusfināla "Turība" – BK "Jelgava" zaudētāji (studenti ir vadībā 1:0).