18.04.2017 10:46

Orientēšanās sacensībās "Ziemeļu divdienas" Ādažu un Carnikavas novados uzvar Tamužs un Grosberga

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientēšanās sacensībās "Ziemeļu divdienas" Ādažu un Carnikavas novados uzvar Tamužs un Grosberga arhīvs

Lieldienu brīvdienās Ādažu un Carnikavas novados aizvadīts Latvijas kausa orientēšanās sportā otrais posms – "Ziemeļu divdienas". Elites grupās uzvarēja Jānis Tamužs un Sandra Grosberga, bet paralēli notiekošajās velo orientēšanās sacensībās ātrāki izrādījās kaimiņvalstu sportisti.

Sacensību pirmajā dienā dalībnieki sacentās Ādažu militārā poligona apkārtnē, kam raksturīgs smilšains apvidus, skrajs priežu mežs un sīkas reljefa formas, bet otrajā dienā sacensības notika Garciemā, un uzvarētājs tika noskaidrots, summējot abās dienās iegūtos rezultātus.


Sieviešu elites kopvērtējumā par uzvaru cīnījās divas spēcīgas Latvijas orientieristes – Sandra Grosberga (CPSS/"Meridiāns"/"Pārgauja") un Aija Skrastiņa ("Briksnis SK"). Kā informēja Latvijas Orientēšanās federācijā, precīzāka abās sacensību dienās bija S. Grosberga, šajā sezonā Latvijas kausa izcīņā izcīnot jau otro uzvaru.

Vīriešu elitē interesants duelis izvērtās starp pirmās un otrās vietas ieguvēju. Pirmajā sacensību dienā precīzāks bija Artjoms Rekuņenko ("Azimuts OK"-SmBJSS), finišējot pēc 36 minūtēm 40 sekundēm, kamēr Jānis Tamužs ("Ozons") finišēja 27 sekundes vēlāk, vienas pieļautas kļūdas dēļ nonākot iedzinējos. "Otrās dienas distanci sāku ar nervozu vienas minūtes kļūdu un tādēļ nebiju drošs, vai ar parādīto sniegumu pietiks uzvarai, taču šoreiz man paveicās, un Artjoms kļūdījās vairāk," teica "Ziemeļu divdienu" uzvarētājs vīru elites grupā Jānis Tamužs, kurš summā Rekuņenko apsteidza par divarpus minūtēm. Trešajā vietā ierindojās Alvis Reinsons, no uzvarētāja atpaliekot 4 minūtes 40 sekundes.

Paralēli orientēšanās skrējienam notika arī velo orientēšanās sacensības "Ziemeļu kauss", kas turklāt atklāja arī šī gada MTBO Latvijas kausa izcīņu. Ātrākie elites grupās bija kaimiņi no Baltijas valstīm – Margus Halliks no Igaunijas un Aļģirda Zaļauskaite no Lietuvas, bet labākie latvieši elites grupās bija Aivis Zetmanis ("Azimuts OK"-Sm BJSS), kurš ierindojās otrajā, bet Aiga Strazdiņa (CPSS/"Meridiāns"/"Pārgauja") – trešajā vietā.

Sestdienas vakarā tika aizvadīts arī Latvijas Sprinta kausa otrais posms "Ziemeļu divdienu sprints", kas sacensību dalībniekus veda gan pa pilsētas centru, gan arī piejūras kāpām. Starp dāmām elites grupā uzvaru izcīnīja Irita Puķīte no Saulkrastiem ("Kāpa OK"), otrajā vietā ierindojās orientieriste no Turcijas Avci Elif Gokce, bet trešajā vietā - Līga Celiņa (CPSS/"Meridiāns"/"Pārgauja"). Savukārt sprintā uzvaru starp vīru elites pārstāvjiem izšķīra nieka viena sekunde, un to izdevās izcīnīt Artjomam Rekuņenko.

Ar visiem sacensību rezultātiem iespējams iepazīties sacensību mājas lapā. 22. un 23. aprīlī Latvijas kausa izcīņa orientēšanās sportā turpināsies ar sacensībām "Rīgas kausi" Vecāķos.