22.07.2012 15:11

Inčukalnā pirmo reizi uzspēlē basketbolu zirga mugurā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

21. jūlijā Jauno jātnieku skolā Inčukalna "Zustrenēs" notika viens no interesantākajiem "Baltic Open" sacensību maršrutiem "Konkūrs – Basketbols", ko atbalstīja basketbola klubs "VEF Rīga" un kāds Latvijā risinājās pirmo reizi.

Tajā jātniekiem bija gan jāpārvar līdz 100 cm augsti šķēršļi, gan trīs reizes jātrāpa bumba basketbola grozā, sēžot zirga mugurā. Par katru neiemesto bumbu pienācās četras soda sekundes. Ar oriģinālo uzdevumu vislabāk galā tika lietuvietis Andrus Petrovs, otro vietu izcīnīja limbažnieks Kristaps Neretnieks, trešo Anna Beļska.

6A maršrutā (šķēršļi līdz 110 cm augstumam) amatieriem uzvarēja Olga Šellere ar Atreju no Baldones sporta kluba "Telfas", bet trešā bija Irina Grase ar Arhimedu no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments". 6B maršrutā (105 cm, jātnieki līdz 16 g. v.) trešo vietu ieņēma Patrīcija Kokina ar Vimbldonu no Mārupes zemnieku saimniecības "Lielceri".

6C maršrutā (115 cm, 5–6 g. v. zirgi) dubultuzvaru svinēja Kristaps Neretnieks ar zirgiem Quinero un Araviju, bet trešais bija mārupietis Andis Vārna ar Coradina. Ar zirgu Leridu A. Vārna ieņēma otro vietu astotajā maršrutā (130 cm).

Vēl vienu uzvaru Neretnieks guva septītajā maršrutā (125 cm) ar Coup de Rado. Trešā bija garkalniete Tija Alīse Jurjāne ar Fame, ceturtais – Ģirts Bricis no Babītes novada ar Rokiju, sestā – Jauno jātnieku skolas pārstāve Maira Leja ar Anytime Pikabello Z un septītais – ropažnieks Guntars Siliņš ar Maclesias.

Sacensības turpināsies svētdien, kad jātnieki startēs arī "Baltic Open" galvenajā maršrutā "Citadeles balva", kurā šķēršļi būs līdz 135 cm augsti. Tajā arī paredzēts vislielākais balvu fonds 1960 lati.