12.04.2017 10:37

Jaunie volejbolisti godam pārstāv Pierīgu "Lāses kausa" finālsacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunie volejbolisti godam pārstāv Pierīgu "Lāses kausa" finālsacensībās facebook.com/LasesKauss

Populārajās volejbola sacensībās skolu jauniešiem, kas šogad tika organizētas jau sešpadsmito reizi, finālturnīrā Pierīgas skolu komandām neizdevās iekļūt godalgotajos trijniekos, taču visas bija starp desmit labākajām.

Kā ierasts, "Lāses kausam" ir divi posmi – atlases turnīri Latvijas reģionos un fināls, kurā piedalās kvalifikācijas turnīru labākās komandas divās vecuma grupās jauniešiem un jaunietēm, pavisam vairāk nekā 30 komandas katrā no četriem turnīriem. Atlases turnīrā ar Pierīgas skolu komandu piedalīšanos šogad startēja 23 komandas no 10 mācību iestādēm. Divās grupās uzvarēja Zvejniekciema jaunie volejbolisti, pa vienai – Ropažu vidusskolas un Mārupes vidusskolas komandas.

Savukārt finālturnīrā vislabāk veicās Siguldas Valsts ģimnāzijas 1997./2000.g. dzimušo puišu komandai, kas atlasē savā grupā ieņēma otro vietu, taču, no dalības atsakoties kādai citai skolai, izlozes kārtībā ieguva ceļazīmi uz finālu. Savā grupā siguldieši izcīnīja ceturto vietu, piekāpjoties tikai Aizputes vidusskolas, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas un Kuldīgas 2. vidusskolas volejbolistiem. Astoto vietu šajā grupā ieņēma Ropažu vidusskolas komanda.

Jaunākajā grupā meitenēm (2001./04. g.dz.) piekto vietu vairāk nekā 30 skolu konkurencē izcīnīja Mārupes vidusskolas meitenes. Šī vecuma turnīrā puišiem devītajā vietā ierindojās Zvejniekciema vidusskolas audzēkņi, bet viņu skolas biedrenes bija desmitās vecākajā grupā jaunietēm. Šajās grupās par uzvarētājiem kļuva Kuldīgas Centra vidusskolas, Gulbenes 2. vidusskolas un Kokneses vidusskolas volejbolisti.

Finālsacensības tradicionāli tiek organizētas Rīgā, "Skonto" hallē, un paralēli volejbola sacensībām, kas vienlaicīgi notiek uz 16 laukumiem, bērniem un jauniešiem ir iespēja pierādīt sevi arī dažādās atrakcijās, viktorīnās un citās aktivitātēs.