10.04.2017 14:30

Latvijas Skolu orientēšanās kausa otrajā posmā triumfē carnikavieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Skolu orientēšanās kausa otrajā posmā triumfē carnikavieši Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas Skolu orientēšanās kausa otrajā Kurzemes-Zemgales posmā Tērvetes Dabas parkā 33 skolu komandu konkurencē pārliecinoši uzvarēja Carnikavas pamatskolas audzēkņi, kuri pārspēja pirmā posma čempionus Siguldas Valsts ģimnāzijas orientieristus.

Uz starta līnijas sacensībās stājās teju 200 skolēnu četrās vecuma grupās. Carnikavas pamatskolas skolēnu komanda summā sakrāja 2912 punktus un siguldiešus apsteidza par 270 punktiem. No Pierīgas mācību iestādēm labāko desmitniekā iekļuva arī Ādažu vidusskola (2285 punkti un 7. vieta) un Babītes vidusskola (2029 punkti un 10. vieta). Pārstāvēta bija arī Ādažu Brīvā Valdorfa skola, Ropažu vidusskola, Baložu vidusskola un Ķekavas vidusskolas.

Individuāli Pierīgas jaunajiem orientieristiem vislabāk veicās jaunākajās S4 un V4 vecuma grupās (līdz 12 gadu vecumam). Meitenēm pirmās divās vietas ieguva Carnikavas pamatskolas audzēknes Marta Marija Birzkope un Grieta Grantskalna, bet zēniem uzvaras laurus dalīja carnikavietis Rūdolfs Graudiņš un Markus Grasis no Babītes vidusskolas.

V3 grupā (13–14 g.v.) puišiem par uzvarētāju kļuva Emīls Lazdāns no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas, V2 grupā (15–16 g.v.) labākais izrādījās Nils Ciglis no Siguldas Valsts ģimnāzijas, bet S1 grupā (17 – 19 g.v.) otro posmu pēc kārtas uzvarēja siguldiete Magda Cigle.

12. aprīlī Latvijas Skolu orientēšanās kausa sacensības turpināsies ar Vidzemes-Latgales posmu Lubānas novada Ezerniekos. Fināla posmā 19. aprīlī Jelgavā tiks izcīnīts Vislatvijas labākās skolas tituls orientēšanās sportā.

Šonedēļ vairākas orientēšanās sacensības paredzētas Pierīgā. Trešdien Bātciemā notiks seriāla "Saulkrastu pavasaris" otrais posms, sestdien Zvejniekciemā – Latvijas sprinta kausa sacensības orientēšanās sportā "Ziemeļu sprints", bet sestdien Ādažu novadā un svētdien Carnikavas novada Garciemā – Latvijas kausa izcīņas otrais posms "Ziemeļu divdienas 2017".