07.04.2017 22:32

Mārupes basketbolisti nepārvar LBL2 ceturtdaļfināla kārtu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti nepārvar LBL2 ceturtdaļfināla kārtu basket.lv

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē Mārupes sporta centra komanda savās mājās otrreiz piekāpās biznesa augstskolas "Turība" vienībai un līdz ar to izstājās no cīņas par medaļām.

No pirmajiem 13 metieniem laukuma saimnieki realizēja tikai divus un ātri vien nonāca pamatīgos mīnusos – 7:16. Pirmās ceturtdaļas beigās mārupiešiem izdevās starpību mazliet samazināt, taču otrās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs viņi spēja gūt tikai vienu punktu, un pretinieku pārsvars pieauga līdz 14:29. Un atkal posma beigas labāk padevās Mārupes basketbolistiem, kuri pusi deficīta dzēsa – 22:29.

Divās dažādās "astotdaļās" sadalījās arī spēles trešais posms. Kādu brīdi studenti saglabāja iepriekšējo pārsvaru, bet tad mājinieki divarpus minūtes nosargāja savu grozu neskartu, guva deviņus punktus pēc kārtas un mazrezultatīvajā spēlē no 32:39 panāca 44:40 savā labā.

Diemžēl arī pašai Mārupes komandai gadījās līdzīga bedre ceturtās ceturtdaļas vidū, kad "Turības" komanda ar 12 punktiem pēc kārtas panāca izšķirošo pārsvaru 56:49 četras minūtes līdz pamatlaika beigām. Laukuma saimnieku centieni atspēlēties rezultātu nedeva – beigu rezultāts 55:61, sērijā 0:2, un sezona mārupiešiem beigusies.

Pēdējā mačā pa 16 punktiem Mārupes kluba labā guva Kārlis Večens un Roberts Pāže, 12 iemeta Armands Seņkāns. Jāatgādina, ka pirmajā spēlē viesos mārupieši zaudēja 92:98.

Jau ziņots, ka LBL otrās divīzijas pusfinālam kvalificējies basketbola klubs "Ķekava", kas ceturtdaļfinālā divreiz pārspēja olimpiskā centra "Limbaži" basketbolistus. Ķekaviešu pretinieki pusfināla sērijā līdz divām uzvarām būs pamatturnīra ceturtās vietas ieguvēji "Valmiera Glass/ViA".