05.04.2017 10:33

Latvijas junioru florbola izlases kandidātos seši ulbrokieši un četri ķekavieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas junioru florbola izlases kandidātos seši ulbrokieši un četri ķekavieši Latvijas Florbola savienība

Latvijas junioru (U-19) florbola izlases treneri nosaukuši 30 florbolistus, kuri iekļauti valstsvienības paplašinātajā sastāvā un pretendē uz piedalīšanos pasaules junioru čempionātā, kas pēc mēneša sāksies Zviedrijā. Savukārt klubiem klāt izšķirošās šīs sezonas spēles.

Kā liecina Latvijas Florbola savienības informācija, junioru izlases paplašinātajā sastāvā iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsardzības spēlētāji un 18 uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība – seši spēlētāji – ir "Triobet"/Ulbrokas komandai. Kandidātu skaitā iekļauts vārtsargs Emīls Ludvigs Ērglis, aizsargi Kārlis Jānis Petrovskis un Ulvis Mētra, kā arī uzbrucēji Kristers Eglītis, Reino Ješēvics un Emīls Birķis.

Trīs florbolisti pārstāv "Ķekavu" komandu – tie aizsargi Ralfs Orste un Renāts Degins, kā arī uzbrucējs Everts Emīls Gertsons. Vēl viens Latvijas junioru izlases kandidāts spēlē Somijas kluba "SC Classic" sastāvā – tas ir ķekavietis Klāvs Ozoliņš.

Pasaules čempionāts florbolā U-19 izlasēm notiks no 3. līdz 7. maijam Zviedrijas pilsētā Vekšē. Latvijas junioru izlase spēlēs A divīzijas B grupā, kur tās pretinieces būs Šveices, Čehijas un Polijas valstsvienības. Līdz šim turnīram mūsu jaunajiem florbolistiem vēl paredzētas vairākas treniņnometnes, atsevišķi treniņi un pārbaudes spēles.

Jāatgādina, ka 8. aprīlī plkst. 19.45 "Arēna Rīga" notiks Latvijas florbola čempionāta virslīgas finālspēle. "Triobet"/Ulbroka florbolisti sacentīsies ar pašreizējiem čempioniem "Lielvārde/FatPipe" vienību, kas otrdien pusfināla sērijas izšķirošajā septītajā spēlē ar 7:4 pārspēja Stalbes "Pārgauju".

Jau ceturtdien plkst. 20.00 Spuņciemā pirmo pārspēli par vietu virslīgā nākamajā sezonā pret FK "Rīga" aizvadīs "RSU/Babīte" florbolisti. Savukārt piektdien plkst. 20.00 Lielvārdē dāmu virslīgas mačs par bronzas medaļām – FK "Ķekava" pret "Ķekavas Bulldogs".