04.04.2017 09:54

Čempiones titulu šķēršļu pārvarēšanā izcīnījusi mārupiete Laura Penele

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Čempiones titulu šķēršļu pārvarēšanā izcīnījusi mārupiete Laura Penele Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītajās Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas čempionāta piektā posma sacensībās jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā čempiona titulu kopvērtējumā pieaugušo konkurencē nodrošināja Laura Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sacensību sarežģītākais bija konkūrs ar 135 cm augstiem šķēršļiem, ko maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons bija veidojis "Grand Prix" statusam atbilstoši sarežģītu. Bija paredzēta pārlēkšana, taču no 11 sportiskajiem duetiem distanci bez soda punktiem veica tikai divi – Ģirts Bricis ar Dunau no Babītes novada ("Sport de Lux") un Sergejs Šakurovs ar Arbatu (Rīgas jātnieku klubs). Abi jātnieki vienojās par dalītu vietu, nestartējot pārlēkšanā, kas, pēc sacensību noteikumiem, šādā gadījumā bija nevis pirmā, bet otrā. Trešā vieta šajā maršrutā Laurai Penelei ar Dundas VDM, kura bija ātrākā no sportistiem, kas distanci veica ar 4 soda punktiem.

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem, vērtējot četrus labākos rezultātus, uzvarēja Laura Penele (z/s "Lielceri"), kura ieguva 71 punktu. Otro vietu izcīnīja vēl viens z/s "Lielceri" pārstāvis Aigars Bregže (69 p.), bet trešo vietu ieguva Sergejs Šakurovs (68 p.).

"Man šī uzvara ir liels panākums, jo pirmo gadu nopietni startēju pieaugušo konkurencē. Sezona iesākusies ļoti labi, es tikai vēlētos, lai vairāk jauniešu pievienotos galvenajai konkurencei, jo pēdējā laikā es esmu vienīgā," LJF preses dienestam teica 21 gadu vecā Laura Penele, kura ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes studente un trenējas zemnieku saimniecībā "Lielceri" Jaunmārupē.

"Sacensību maršruts tiešām bija sarežģīts, to daudzi atzina un par to liecina arī rezultāti, – tikai divi sportisti startēja bez soda punktiem. Bet man patika – maršruts bija atbilstošs finālam, bija, ko strādāt un par ko padomāt, lai distanci veiktu bez kļūdām. Uzvara kopvērtējumā zināmā mērā ir arī laimes spēle, jo es visos posmos startēju ar diviem zirgiem, un mums pašiem pirms starta jānosaka tas, kurš būs pirmais un dos punktus kopvērtējumā. Es vienmēr liku uz Dundasu, un viņš mani nepievīla un izdarīja visu pareizi, tikai vienā posmā labāks bija otrais zirgs. Domāju, ka tas ir pareizi un arī interesanti, ka mēs paši izvēlamies labāko zirgu, lai būtu līdzīgāka situācija tiem sportistiem, kuriem nav privilēģiju startēt ar diviem vai pat trim zirgiem."

Vēl vienu uzvaru LJF ziemas čempionāta pēdējā posmā z/s "Lielceri" komandas labā guva Paula Pikāne ar Kelly ātruma maršrutā bez ierobežojumiem (90 cm). Savukārt maršrutā divās fāzēs bez ierobežojumiem (110 cm) par uzvarētāju kļuva ropažnieks Guntars Siliņš ar Fleetwood (JSK "Mežstrazdiņi").

Čempionāta kopvērtējumā bērnu (līdz 16 gadiem) konkurencē pirmo vietu izcīnīja garkalniete Laura Luīze Leinerte (JSK "Mežstrazdiņi"), bet junioru (līdz 18 gadiem) un jauno jātnieku (līdz 21 gadam) grupā pirmās divas vietas ieguva Sabīne Siliņa no Ropažiem (JSK "Mežstrazdiņi") un Sintija Semeņkova no Garkalnes (JSK "Kriķi"). Savukārt 6/7 gadus veco zirgu grupā attiecīgi otro un trešo vietu ieņēma Sabīne Siliņa ar Fantast un Aigars Bregže ar Avellyna.

Aigars BregžeAigars Bregže