03.04.2017 11:35

Pierīgas jaunie BMX braucēji – uz Eiropas kausa izcīņas posmu goda pjedestāla

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie BMX braucēji – uz Eiropas kausa izcīņas posmu goda pjedestāla Mārupes BMX klubs

Nedēļas nogalē Beļģijas pilsētā Zolderā tika aizvadīti Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) Eiropas kausa izcīņas pirmie divi posmi BMX riteņbraukšanā. 1400 dalībnieku vidū bija arī pussimts Latvijas pārstāvju, tajā skaitā 15 Mārupes BMX kluba braucēju.

"BMX Mārupe" ir viens no trim Latvijas klubiem, kas pieteikti šāgada Eiropas kausa sezonas komandu vērtējumam. No Latvijas pārstāvjiem lielākos panākumus guva carnikavietis Kristers Apels – "RF Monum" vienības braucējs izcīnīja uzvaras abos pirmajos posmos B10 vecuma grupā.

Savukārt no Mārupes kluba veiksmīgākais bija gadu jaunākais Rūdolfs Sīklis, kurš pirmajā dienā B9 grupā ieguva trešo vietu, bet otrajā posmā kļuva par sacensību uzvarētāju. Abas dienās finālos iekļuva arī Ramonda Petkēviča – pirmajā posmā G7 meiteņu grupas braucēja ierindojās piektajā vietā, bet otrajā bija ceturtā. Svētdien finālā brauca arī Ralfs Domorackis (4. vieta B8 grupā) un Edgars Regzdiņš (7. vieta CR30-39) grupā.

UEC Eiropas kausa izcīņas 3. un 4. posms notiks 29. un 30. aprīlī Nīderlandē. Bet nedēļu iepriekš BMX sezona tika atklāta Latvijā – sestdien Ventspilī notiks "SMScredit.lv" BMX čempionāta pirmais posms, bet svētdien Ventspils kausa izcīņa.

BMX Mārupe Eiropas kausa komandaBMX Mārupe Eiropas kausa komanda