01.04.2017 16:01

"Liepāja"/"Mogo" futbolisti bez liekām problēmām pieveic debitanti "Babīti"/"Dinamo"

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Liepāja"/"Mogo" futbolisti bez liekām problēmām pieveic debitanti "Babīti"/"Dinamo" ekrānšāviņš no sportacentrs.com

2015.gada čempione "Liepāja"/"Mogo" sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē bez liekām problēmām ar 3:1 (2:0) savā laukumā pieveica šīs sezonas debitanti "Babīti"/"Dinamo".

Jau pirmā puslaika gaitā liepājnieki izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Valērijs Afanasjevs un Artūrs Karašausks. "Liepāja"/"Mogo" komandai šajā mačā piederēja diezgan liels teritoriālais pārsvars, turklāt 53. minūtē uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko pārliecinoši realizēja Dmitrijs Hmizs.

Turpinājumā liepājniekiem bija vēl vairākas labas iespējas gūt vārtus, kas gan netika izmantotas. "Babīte"/"Dinamo" futbolisti tikmēr lielāko daļu mača bija spiesti cīnīties aizsardzībā, bet 86. minūtē rupji kļūdījās "Liepāja"/"Mogo" vārtsargs Pāvels Doroševs, kurš neveiksmīgi centās notvert bumbu pēc Vernera Apiņa izpildītā tālsitiena, kas viesiem ļāva vismaz atzīmēties ar goda vārtiem, kas Babītes klubam turklāt bija pirmie sezonā un līdz ar to arī pirmie kluba vēsturē virslīgā.

Liepājnieki sezonu iesāka ar zaudējumu 0:1 "Riga" komandai, bet pēc tam ar 2:1 uzvarēja "Jelgavu". Savukārt "Babīte"/"Dinamo" debitēja ar zaudējumu 0:1 "Jelgavai", kamēr turpinājumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar RFS.

Pirmo reizi virslīgā viens pret otru tikās treneri Tamazs Pertija no "Liepāja"/"Mogo" un Mihails Miholaps no "Babīte"/"Dinamo" vienības. Miholaps savulaik bijis Pertijas asistents gruzīnu speciālista vadītajās "Skonto" un "Olimps" komandās.

Virslīgas vadībā ar trīs spēlēs iegūtiem sešiem punktiem ir "Liepāja"/"Mogo", kamēr četri punkti divās cīņās ir RFS, "Ventspils" un "Riga" komandām. Trīs punktus divos mačos ieguvušas "Jelgava" un "Spartaks", kamēr septītā ar vienu punktu ir "Babīte"/"Dinamo". Tikmēr bez punktiem abās spēlēs pašlaik cīnās "Metta"/LU.