31.03.2017 13:57

Kristaps Zvejnieks Norvēģijā sasniedzis punktu rekordu nobraucienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristaps Zvejnieks Norvēģijā sasniedzis punktu rekordu nobraucienā www.infoski.lv

Narvikā notiekošo Norvēģijas čempionātu kalnu slēpošanā veiksmīgi uzsācis Latvijas izlases līderis mārupietis Kristaps Zvejnieks, kurš pēc FIS punktu summas uzrādīja vienus no labākajiem rezultātiem karjerā gan Alpu kombinācijā (nobrauciens+slaloms), gan nobraucienā.

Alpu kombinācijā (nobrauciens+slaloms) viņš uzrādīja trešo labāko punktu summu karjerā (45,92 FIS punkti), bet Alpu kombinācijā ietilpstošajā nobraucienā sasniedza karjeras labākos punktus – 54,06 FIS punkti, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Kristapa brālim Dāvim Zvejniekam Narvikā Alpu kombinācijā iegūtie 140 FIS punkti būs jauns labākais rezultāts.

Pirmā disciplīna Narvikā bija Alpu kombinācija, kas sākās ar nobraucienu, un šī ātrumdisciplīna bija kā atsevišķas FIS sacensības. Kristapam 46 dalībnieku vidū izdevās uzrādīt 18. laiku un pirmo reizi karjerā nobraucienā iegūt mazāk par 60 punktiem. Ar sesto laiku slalomā 25 gadus vecais Zvejnieks pakāpās uz 13. vietu Alpu kombinācijā, uzvarētājam Rasmusam Vindigstadam summā piekāpjoties par 1,74 sekundēm.

Tikmēr trīs Latvijas izlases dāmas – rāmaviete Agnese Āboltiņa, siguldiete Evelīna Gasūna un cēsniece Žanete Gedra – Somijas čempionātā Pihē milzu slalomā ieguva savus otros labākos punktus karjerā. Vislabāk nostartēja Agnese Āboltiņa, kura ieņēma 9. vietu, nopelnot 39,92 FIS punktus, kas ir labākais rezultāts šajā sezonā. Evelīna ierindojās divas pozīcijas zemāk, bet Žanete Gedra ieņēma 13.vietu.