30.03.2017 11:35

Latvijas regbija sezonu ievada Garkalnes un Ķekavas klubu cīņa par Prezidenta kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija sezonu ievada Garkalnes un Ķekavas klubu cīņa par Prezidenta kausu Zigismunds Zālmanis, LRF

1. aprīlī Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā ar pēdējo gadu Latvijas spēcīgāko klubu "Garkalne/Livonia" un "Miesnieki/Ķekava" spēli par Latvijas Regbija federācijas (LRF) Prezidenta kausu startēs regbija sezona Latvijā. Spēles sākums plkst. 15.00.

Latvijas Regbija federācijā atgādina, ka sezonas slēgšanu ar Prezidenta kausu izdevās realizēt vien pirmajā reizē 2012. gadā, kad Latvijas čempionāta pēdējā kārtā tikās čempionu titulu jau nodrošinājušie "LDE Miesnieki" un Latvijas kausa īpašnieki "LMT/Eži", kādēļ tika nolemts padarīt vērtīgāku spēles statusu. Par pirmajiem Prezidenta kausa ieguvējiem kļuva "LDE Miesnieki", kuri spēlē uzvarēja ar 39:7.

Iecere turpināt cīnīties par Prezidenta kausu palika, taču 2013. gada nogalē dažādu iemeslu dēļ šādu spēli rudenī nebija iespējams aizvadīt, tādēļ tā tika pārcelta uz nākamā gada sākumu, lai ar to varētu atklāt sezonu. Tādējādi vienmērīgāk sadalījās sezonas galvenie notikumi: pavasarī – Prezidenta kausa spēle, vasaras vidū – Latvijas kausa izcīņa, bet rudenī – spēles par valsts čempionāta godalgām.

Pēc Aleksandra Zumenta stāšanās LRF prezidenta amatā, otrā izcīņa notika jau pavasarī, kad 2014. gada 6. aprīlī Siguldā iepriekšējā gada čempioni "Garkalne/Livonia" ar 31:3 uzvarēja Latvijas kausa izcīņas finālistus RK "Fēnikss" regbistus. Latvijas kausa ieguvēji "Miesnieki" no dalības šajā spēlē un Prezidenta kausa pelnītas aizstāvēšanas bija atteikušies un ar spēcīgāko sastāvu nepiedalījās vēlāk arī Latvijas čempionātā.

2015. gada 4. aprīlī "Garkalne/Livonia" nosargāja trofeju, ar 38:12 pieveicot "TFS Bulduri" vienību, bet pērn kausu savā īpašumā atguva Ķekavas "Miesnieki", kuri ar 36:10 pārspēja "LMT/Eži" regbistus.