30.03.2017 10:53

Siguldas Valsts ģimnāzija uzvar Skolu orientēšanās kausa pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Valsts ģimnāzija uzvar Skolu orientēšanās kausa pirmajā posmā Latvijas Orientēšanās federācija

Trešdien ar teju trīssimt skolēnu piedalīšanos aizvadīts Latvijas Skolu orientēšanās kausa pirmais posms, kas notika Lucavsalā Rīgā un pulcēja kopumā 37 Rīgas un Pierīgas skolas. Komandu vērtējumā labākie izrādījās Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni.

Otrajā vietā ierindojās Mežciema pamatskola un trešajā – Rīgas 64. vidusskola. No Pierīgas mācību iestādēm labāko desmitniekā vēl iekļuva Ādažu vidusskola (8.v.) un Saulkrastu vidusskola (9.v.). Sacensībās pārstāvēta bija arī Babītes vidusskola, Siguldas pilsētas vidusskola, Carnikavas pamatskola, Ropažu vidusskola, Ādažu Brīvā Valdorfa skola, Baložu vidusskola, Laurenču sākumskola, Sējas pamatskola, Ikšķiles vidusskola, Ķekavas vidusskola un Olaines 1.vidusskola.

Individuāli jaunietēm vecākajā S1 grupā (1998./2000.g.dz.) pārliecinošu uzvaru 2,1 km garajā distancē pa Lucavsalas parku izcīnīja Magda Cigle no Siguldas Valsts ģimnāzijas. Otro un trešo vietu izcīnīja skolnieces no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas – Ada Paula Vītoliņa un Paula Līga Alksne.

Jaunieši (V1 grupa) savu orientēšanās prasmi pierādīja 2,8 km garā distancē. Par uzvarētāju kļuva Uldis Upītis no Saulkrastu vidusskolas, kurš otrās vietas ieguvēju Kristapu Bruneru no Siguldas Valsts ģimnāzijas apsteidza par 45 sekundēm. Uzreiz aiz labāko trijnieka palika vēl viens siguldietis Viesturs Veits.

Arī S2 grupā (2001./02. g.dz.) meitenēm uzvaru 1,9 km garajā distancē izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkne – Kristīne Brunere. Puiši V2 grupā sacentās 2,1 km garā distancē. Labāko rezultātu uzrādīja Dāvis Šolmanis no Rīgas 64. vidusskolas, bet labākais no siguldiešiem ar izcīnītu ceturto vietu bija Nils Ciglis no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

S3 grupā (2003./04. g.dz.) Pierīgas skolu pārstāves starp labākajām neiekļuva, toties puišiem V3 grupā trešo vietu ieguva Emīls Lazdāns no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas. Visbeidzot jaunākajās S4 un V4 grupās labākie starp Pierīgas skolēniem bija Markus Grasis no Babītes vidusskolas (2. vieta) un Paula Ķirkuma no Ādažu vidusskolas (5. vieta).

Jauniešiem bija iespēja veikt ne tikai obligāto orientēšanās distanci, bet piedalīties arī orientēšanās labirintā un izzinošā un aizraujošā orientēšanās spēlē par Rīgas apkaimēm. Par dabas aizsardzības jautājumiem skolēnus izglītoja Latvijas Valsts meži galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos – Cūkmens, bet pirmos soļus militārajā karjerā ierādīja Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

Latvijas Skolu orientēšanās kauss turpināsies ar Kurzemes-Zemgales posmu Tērvetē 5. aprīlī. Dalība sacensībās ir bezmaksas.