27.03.2017 17:01

Garkalnes šahists Kantāns uzvarējis otrajās atlases sacensībās par vietu Pasaules kausā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes šahists Kantāns uzvarējis otrajās atlases sacensībās par vietu Pasaules kausā juodabalta.org

Latvijas šahists Toms Kantāns uzvarējis otrajās atlases sacensībās par vietu 2017. gada Pasaules kausā. Sacensībās, kas pirmdien noslēdzās Viļņā, piedalījās pa astoņiem sportistiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, aizvadot deviņu kārtu turnīru. Kantāns savāca septiņus punktus.

Otro vietu ar 6,5 punktiem ieguva Igaunijas lielmeistars Kaido Kilaotss, trešais ar 5,5 punktiem bija igaunis Otomars Ladva, uzreiz aiz viņa ar tikpat punktiem palika latvietis Arturs Neikšāns, bet astoto vietu ieņēma olainietis Normunds Miezis (5 p.).

Turnīra balvu fonds bija 10 000 eiro, no kuriem uzvarētājam tika 2500 eiro.

Decembrī notikušajā pirmajā turnīrā Pērnavā uzvaru ar septiņiem punktiem ieguva Kilaotss, kuram ar 6,5 punktiem sekoja Viļņā nestartējušais Igors Kovaļenko, bet trešais (arī 6,5 punkti) bija Ladva. Tikmēr Kantāns nestartēja pirmajā posmā Pērnavā.

Atlases sacensībās noslēdzošais būs Liepājas posms, kas paredzēts no 16. līdz 22. jūnijam. Uzvarētājs trīs posmu summā iekļūs šogad Batumi pilsētā Gruzijā gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, bet divi labākie no Pasaules kausa iegūs tiesības piedalīties pasaules čempiona kandidātu turnīrā, kas paredzēts 2018. gada martā. Tā uzvarētājs pēc tam novembrī 12 partiju mačā cīnīsies ar pašreizējo pasaules čempionu Magnusu Kārlsenu no Norvēģijas.

Pēc diviem posmiem līderis ar 43 punktiem ir Kilaotss, viņam ar 33 punktiem seko Ladva, 25 punkti ir Kantānam, bet 24 punktus savācis divreiz ceturtās vietas guvušais Neikšāns.