26.03.2017 16:28

Pirmās līgas pamatturnīrs noslēdzas ar Ulbrokas handbolistu uzvaru pār salaspiliešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmās līgas pamatturnīrs noslēdzas ar Ulbrokas handbolistu uzvaru pār salaspiliešiem Salaspils/"Mērnieks ZM"

Latvijas handbola pirmās līgas pamatturnīra pēdējās kārtas spēlē Ulbrokas sporta kluba komanda sagādāja 15. zaudējumu pēc kārtas laukuma saimniekiem Salaspils/"Mērnieks ZM" vienībai. Uzvaras izcīnījušas abu šo Pierīgas novadu dāmu handbola komandas.

Salaspils un Ulbrokas handbolistu spēlē intriga apdzisa ļoti agri – 23. minūtē rezultāts bija 15:1 viesu labā... Turpinājumā cīņa izlīdzinājās, un otrajā puslaikā mājiniekiem starpību vienubrīd izdevās samazināt līdz 10 vārtiem, taču galotnē viesi atkal bija galvastiesu pārāki – 33:15. Salaspils kluba rindās rezultatīvākais ar sešiem precīziem metieniem bija Žanis Malahovs, bet Ulbrokas komandas labā Mareks Koroļkovs guva astoņus un Raivis Pētersons sešus vārtus.

Pirmās līgas noslēguma tabulā Ulbrokas sporta klubs ar 20 punktiem 16 spēlēs ierindojās otrajā vietā un uzreiz kvalificējās pusfinālam. Savukārt Salaspils/"Mērnieks ZM" handbolistiem sezonas pirmajā spēlē gūtā uzvara tā arī palika pēdējā – divi punkti un pēdējā devītā vieta.


1. aprīlī Ulbrokas sporta kompleksā Latvijas dāmu handbola čempionāta regulāro sezonu ar savstarpējo spēli noslēgs Stopiņu novada handbola komanda un Salaspils sporta skola. Šajā nedēļas nogalē Pierīgas komandas aizvadīja priekšpēdējās spēles.

Stopiņu NHK handbolistes izbraukuma spēlē pret Jēkabpils sporta skolu pirmā puslaika vidū panāca sešu vārtu pārsvaru un labu brīdi saglabāja šādu starpību. Otrā puslaika vidū jēkabpilietēm to izdevās samazināt līdz vieniem vārtiem (24:23), taču viešņas nekavējoties atbildēja ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas un guva kārtējo uzvaru – 38:29. Lielisku spēli aizvadīja Ivita Asare, kura realizēja 16 no 18 metieniem, arī visus piecus 7 metru soda metienus. Pa septiņiem goliem Lanas Nikolajevas un Elitas Ekkertes kontā.

Abu pastarīšu – Salaspils sporta skolas un LSPA – savstarpējā cīņā svētdien Salaspilī izšķirošās izrādījās 20 minūtes pirmā puslaika beigās un otrā sākumā, kad salaspilietes no 11:12 panāca 23:14 savā labā. Studentes gan pamanījās samazināt starpību līdz trim vārtiem, tomēr nespēja apdraudēt salaspiliešu trešo uzvaru sezonā – 34:29. Laukuma saimniecēm Inese Umjarova guva deviņus un Renāte Salmane septiņus vārtus.

Jau pirms pēdējās kārtas dāmu čempionātā ir sadalītas vietas noslēguma tabulā. Stopiņu NHK ir pārliecinoši pirmajā vietā (37 punkti 19 spēlēs) un līdz ar tuvākajām sekotājām "REIR Dobele" handbolistēm nopelnījusi automātisko ceļazīmi uz pusfinālu. Salaspils sporta skola ar septiņiem punktiem ieņem piekto vietu un ceturtdaļfinālā sacentīsies ar ceturtās vietas īpašniecēm Jēkabpils sporta skolas audzēknēm.