23.03.2017 21:58

Ķekavas florbolisti varonīgi atspēlējas un nosargā vietu virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbolisti varonīgi atspēlējas un nosargā vietu virslīgā Latvijas Florbola savienība

Florbola klubs "Ķekava", ceturtdien atspēlējot četru vārtu deficītu un otrreiz pārspējot FK "Rīga" florbolistus, izcīnījis uzvaru sērijā par palikšanu Latvijas virslīgā un saglabājis vietu elites grupā arī nākamajā sezonā.

Turnīrā par palikšanu virslīgā piedalās četras komandas, kas neiekļuva izslēgšanas turnīrā. Divi pirmās kārtas uzvarētāji vietu elites sabiedrībā nākamajā sezonā jau nodrošinājuši, bet zaudētāji – "Ķekava" un FK "Rīga" – savā starpā sērijā līdz divām uzvarām noskaidro trešos virslīgā palicējus. Savukārt šīs sērijas zaudētāji aizvadīs pārspēles ar labāko no pirmās līgas klubiem, kas pretendēs uz vietu virslīgā (ne visām komandām ir šādas ambīcijas).


Sērijas pirmajā spēlē līdz 47. minūtei sešas reizes tika fiksēts neizšķirts rezultāts, taču tad mājiniekiem ķekaviešiem četru minūšu laikā izdevās gūt divus vārtus. Rīdzinieki vienus vārtus atguva, tomēr spēles izskaņā Ķekavas florbolisti iemeta vēl divus golus un svinēja uzvaru 10:7. Par labāko laukuma saimnieku rindās atzina Aivi Barkovski – viņš guva četrus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Ceturtdienas spēlē, kas arī notika Ķekavas sporta klubā un kurā mājinieku statusā bija FK "Rīga", ķekavieši otrās trešdaļas sākumā ielaida trīs vārtus pēc kārtas un nonāca pavisam neapskaužamā situācijā – 1:5. Līdz otrajam pārtraukumam "Ķekava" atspēlēja tikai vienus vārtus, toties trešajā periodā, izmantojot pretinieku nedisciplinētību, sagrieza spēli kājām gaisā.

Trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām viņi panāca izlīdzinājumu 5:5, bet galotnē iemeta vēl četrus golus – 9:5. Zīmīgi, ka četrus no septiņiem vārtiem trešajā trešdaļā ķekavieši guva skaitliskajā vairākumā, vienus, raidot bumbiņu tukšos vārtos. Ar trim precīziem metieniem izcēlās Aivis Barkovskis, ar diviem – Klāvs Jansons un Endijs Kleistrovs.

Nedēļas nogalē turpināsies pusfināla sērijas virslīgā un pirmajā līgā vīriem kā arī virslīgā dāmām, un visas Pierīgas komandas trešās spēles aizvadīs viesos. "Triobet"/Ulbrokas un FBK "Valmiera" sērijā (līdz četrām uzvarām) rezultāts ir neizšķirts 1:1, "RSU/Babīte" ir vadībā pirmās līgas pusfinālā (līdz trim uzvarām) pret "Ogres vilkiem", bet dāmu komandas FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" zaudē 0:2 dueļos attiecīgi pret FK "NND" un Kocēnu "Rubeni" (līdz trim uzvarām).