20.03.2017 16:22

Salaspils frisbija komandām prestižajā Stokholmas turnīrā zelts un sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komandām prestižajā Stokholmas turnīrā zelts un sudrabs hellostockholm.se

Latvijas frisbija čempionvienība "Salaspils WT" pagājušās nedēļas nogalē pirmo reizi izcīnīja zelta godalgas prestižajā "Hello Stockholm" turnīrā. Pavisam tuvu uzvarai bija arī "Salaspils FK" spēlētājas dāmu turnīrā, piedzīvojot sāpīgu zaudējumu finālā.

Līdz pat fināliem gan grupu spēlēs, gan izslēgšanas turnīrā salaspilieši cīnījās bez zaudējumiem. "Salaspils WT" ceturtdaļfinālā ar 10:5 pieveica Igaunijas komandu "Tallinn Thunder", bet pusfinālā dramatiskā izskaņā ar 9:8 pārspēja 2015. gada čempionus "Viksjöfors IF" no Zviedrijas.

Kā vēsta Latvijas Frisbija federācija, finālā pret zviedru komandu "Örebro" pirmais puslaiks ritēja saspringti, bet īsi pirms puslaika pārtraukuma salaspilieši izvirzījās vadībā (7:6). Otrā puslaika sākumā "Wild Things" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru (8:6), taču "Örebro" atbildēja ar diviem punktiem pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu. Laikam beidzoties, abas komandas apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem (9:9), kas nozīmēja, ka čempioni tiks noskaidroti izšķirošajā punktā. To pacietīgi izspēlēja "Salaspils WT" komanda un izcīnīja uzvaru 10:9.

"Salaspils FK" meiteņu komanda, kas Stokholmas turnīrā uzvarēja pirms gada, ceturtdaļfinālā pieveica Nīderlandes "Like A Bass" 11:4 un pusfinālā ar 8:6 Zviedrijas "GötLAborg", bet finālā viņām pretī stājās Krievijas komanda "Cosmic Girls".

Lai gan spēles sākumā vadībā izvirzījās "Cosmic Girls" (3:4), salaspilietes spēja gūt trīs punktus pēc kārtas, pārņēma vadības grožos un otrajā puslaikā palielināja savu pārsvaru līdz 10:6. Pie rezultāta 12:9 "Salaspils FK" no uzvaras šķīra nieka viens punkts, taču "Cosmic Girls" paveica kaut ko "kosmisku" – guva četrus punktus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru 13:12.

"Hello Stockholm" ir viens no lielākajiem un prestižākajiem telpu frisbija turnīriem Eiropā. Turnīrs ir īpašs ar saviem lielajiem mākslīgā zālāja laukumiem, kā arī astoņu spēlētāju limitu, kas nozīmē, ka spēlētājiem ir jābūt īpaši izturīgiem, lai spētu saglabāt kvalitatīvu sniegumu visa turnīra garumā, norādīja Latvijas Frisbija federācijā.