20.03.2017 14:05

Pierīgas telpu futbola turnīrā triumfē Ropažu novada komanda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas telpu futbola turnīrā triumfē Ropažu novada komanda Evita Eglāja, Ropažu sporta centrs

Ar mājinieku Ropažu novada komandas uzvaru Zaķumuižas sporta zālē svētdien noslēdzies Pierīgas novadu sporta spēļu telpu futbola finālturnīrs. Otro vietu izcīnīja Salaspils novada futbolisti, trešo – pēdējo divu gadu Pierīgas čempioni ādažnieki.

Cīņas turnīrā par 1.-4. vietu, kurās piedalījās nedēļu iepriekš notikušo priekšsacīkšu turnīru četras labākās vienības, izdevās fināla cienīgas. Izņemot vienu spēli, kas beidzās ar vienas komandas lielu pārsvaru, pārējās intriga saglabājās līdz pat pēdējām sekundēm.

Šādā situācija, ļoti iespējams, nozīme bija "mājas sienu" faktoram. Ropažu novada futbolisti vispirms ar 4:2 pārspēja Salaspils novadu, vēlāk sagrāva Mārupes novadu 11:2 un pēdējā spēlē ar 3:2 uzvarēja arī Ādažu novada futbolistus, nodrošinot uzvaru turnīrā (pirms gada viņi ierindojās otrajā vietā).

Izšķirošajā spēlē par otro vietu Salaspils futbolisti ar 1:0 pārspēja Ādažu komandu, turklāt izšķirošos vārtus guva tikai piecas sekundes līdz spēles beigām. Ceturtajā vietā palika mārupieši, kuri piekāpās gan čempioniem, gan salaspiliešiem (2:4) un ādažniekiem (3:4).

Otrās un trešās vietas ieguvēji Salaspils un Ādažu novadu futbolistiOtrās un trešās vietas ieguvēji Salaspils un Ādažu novadu futbolisti


Dienu iepriekš Ulborkas sporta kompleksā notika turnīrs par 5.-7. vietu, kurā uzvaras abās spēlēs izcīnīja Babītes novada komanda – 3:2 pār Siguldas novadu un 5:3 pār Stopiņu novadu. Mājinieki atstāja "sausā" siguldiešus (4:0) un ieņēma sesto vietu. Siguldai septītā vieta, bet turnīra kopvērtējumā dalītu 8.-10. vietu ieņēma priekšsacīkšu turnīru neveiksminieki Mālpils, Sējas un Baldones novadu futbolisti.

Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā pēc aizvadītām sešām sacensībām (dambrete, šahs, galda teniss, zemledus makšķerēšana, novuss, telpu futbols) vadībā izvirzījies Salaspils novads, kas gan nav spēļu rīkotāju Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē iesaistītais novads (99 punkti). Seko Babītes un Baldones novadi (pa 77 p.), Ropaži (73), Mālpils (60) un Mārupe (55 p.).

Pierīgas spēlēs iestājas nepilnus divus mēnešus ilga pauze – nākamais posms paredzēts 10. maijā, kad notiks orientēšanās sacensības.