17.03.2017 15:33

Dukuri uz goda pjedestāla olimpiskajā trasē, Martinam astotais Pasaules kauss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dukuri uz goda pjedestāla olimpiskajā trasē, Martinam astotais Pasaules kauss ekrānšāviņš no ibsf.org

Lielisks sezonas noslēgums izdevies brāļiem Dukuriem. Skeletona Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Phjončhanas trasē Dienvidkorejā, kur nākamgad norisināsies ziemas olimpiskās spēles, Martins izcīnīja uzvaru un nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā, bet Tomass ieguva trešo vietu.

Pirmajā braucienā, startējot ar jaunas konstrukcijas kamanām, Martins uzrādīja otro rezultātu, par 0,18 sekundēm piekāpjoties savam vienīgajam konkurentam cīņā par Pasaules kausu korejietim Sunbinam Junam. Mājinieks mazliet labāk veica devīto virāžu, ko visi atzinuši par olimpiskās trases izšķirošo vietu. Tuvāko sekotāju Ņikitu Tregubovu no Krievijas pieckārtējais pasaules čempions apsteidza par 0,16 sekundēm. Tomass Dukurs pēc pirmā mēģinājuma ierindojās sestajā pozīcijā 0,51 sekundi aiz Juna.


Sezonas noslēdzošais brauciens Martinam izdevās nevainojams – teicami tika izbraukta sarežģītākā virāža un finišā sasniegts jauns trases rekords (50,64 sekundes). Labi nobrauca arī Juns, taču finišā viņš Dukuram zaudēja sekundes vienu simtdaļu un piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu mājas trasē, kas varētu būt zināms psiholoģisks faktors pirms nākamā gada olimpiskajām spēlēm.

Tomass Dukurs otrajā braucienā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, summā apsteidza gan Tregubovu, gan vāciešus Jungu un Gasneru un otro reizi sezonā kāpa uz goda pjedestāla. Turklāt ceturtās vietas ieguvēju olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu Tomass apsteidza par 0,01 sekundi.


Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs izcīnīja pirmo vietu jau astoto gadu pēc kārtas – viņš savāca 1662 punktus un Sunbinu Junu apsteidza par 39 punktiem. Trešajā vietā ierindojās A. Tretjakovs (1454 p.), bet Tomass Dukurs, kurš par tehnisko noteikumu pārkāpumu vienā posmā tika diskvalificēts, finišēja devītajā pozīcijā (1218 p.).


Pirms vīru sacensībām olimpiskajā trasē notika Pasaules kausa pēdējie starti dāmām. Siguldiete Lelde Priedulēna braucienos uzrādīja 13. un 15. laiku un summā ierindojās 14. vietā, kas ir atkārtots sliktākais viņas rezultāts šajā sezonā. Posma uzvarētājai un Pasaules kausa ieguvējai Žaklīnai Lelingai no Vācijas Lelde zaudēja 1,37 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma Priedulēna bija sestajā vietā, taču beigās vienu pozīciju zaudēja (1224 punkti). Ž. Lelinga deviņās sacensībās savāca 1591 punktu.