16.03.2017 13:28

Pierīgas jaunie basketbolisti Salaspilī palīdz sasniegt rekordu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie basketbolisti Salaspilī palīdz sasniegt rekordu karumskauss.lv

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līga jau septīto sezonu skolēnu brīvlaikos rīko turnīru seriālu "Kārums kauss" U-10 un U-11 vecuma grupās meitenēm un puišiem, kurā komandas var iegūt pirmo oficiālo spēļu pieredzi. Šonedēļ trešā posma spēlēm bija pieteicies komandu rekordskaits – 151, un viens no turnīriem aizritēja Salaspils sporta namā.

U-10 vecuma grupā zēniem šosezon no Pierīgas novadu jaunajiem basketbolistiem pagaidām vislabāk veicies Ķekavas puikām, kuri uzvarējuši visās septiņās līdzšinējās cīņās. Salaspilī viņi ar 70:31 pieveica bērnu un jaunatnes basketbola skolas "Rīga" komandu un ar 103:10 sagrāva "Pārdaugava-2" vienību.

Seši panākumi astoņās spēlēs ir Mārupes sporta centra komandai "Lauvas", četras uzvaras sešās spēlēs – Igora Miglinieka sporta skolas Salaspils komandai. Savukārt Berģu Mūzikas un mākslas skolas puišiem, Miglinieka sporta skolas Ikšķiles vienībai un Mārupes "Haizivīm" zaudējumu līdz šim bijis vairāk nekā uzvaru.


U-11 grupā no pierīdzniekiem vislabāk klājies Siguldas basketbolistiem, kuri pēc septiņu uzvaru sērijas Salaspilī piedzīvoja pirmo zaudējumu – 46:56 pret "Rīga/Rīdzene-2". Pozitīva bilance šosezon ir arī Miglinieka sporta skolas Salaspils komandai (6-1) un Mārupes "Pirātiem" (5-3). Šajā grupā vēl spēlē arī Mārupes "Tīģeri", kā arī komandas no Ķekavas, Ikšķiles un Saulkrastiem.

Vienlaikus, tikai citās sporta zālēs notiek arī turnīri meitenēm, un abās vecuma grupās Pierīgu pārstāv Siguldas basketbolistes – trīs uzvaras četrās spēlēs guvusi U-10 komanda, bet gadu vecākajām spēlētājām ir viens panākums un viena neveiksme. Jaunākajā grupā piedalās Berģu pamatskolas un Miglinieka sporta skolas Ikšķiles komandas.

"Kārums kausa" finālturnīrs paredzēts 1.-4. jūnijā Rīgā.