15.03.2017 13:03

Salaspils frisbija komandām – Latvijas skolēnu spartakiādes zelts un sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija komandām – Latvijas skolēnu spartakiādes zelts un sudrabs Latvijas Skolu sporta federācija

Ogrē aizvadītajās Latvijas skolēnu spartakiādes finālsacensībās frisbijā par Salaspili kā vienu no šīs sporta spēles centriem Latvijā atgādināja skolotājas Valdas Kublickas trenētie Salaspils 1. vidusskolas skolēni – puiši izcīnīja pirmo vietu, bet meitenes otro.

Puišu turnīrā startēja piecas komandas, aizvadot viena apļa turnīru, un salaspilieši palika nepārspēti visās četrās spēlēs. Ar vienādu 11:7 rezultātu viņi uzvarēja Ogres 1. vidusskolu, Ventspils 6. vidusskolu un Āgenskalna Valsts ģimnāziju, bet izšķirošajā cīņā par pirmo vietu ar 11:10 pārspēja Ventspils 4. vdusskolu, liecina Latvijas Skolu sporta federācijas informācija.

Čempionu komandā spēlēja Arvīds Žanis Orlovskis, Gregors Matīss, Emīls Elksnītis, Mārtiņš Rencis, Svens Karašovs, Edijs Putniņš, Matīss Kaļveršs, Toms Zvirgzdiņš un Kārlis Kazakupčs. Turklāt salaspilieši arī saņēma lielāko punktu summu vērtējumā "par spēles garu".

Meiteņu turnīrā piedalījās sešu skolu komandas. Apakšgrupā Salaspils 1. vidusskolas audzēknes ar 8:11 piekāpās Ventspils 4. vidusskolai, bet ar 11:6 pieveica Rīgas Valsts 3. ģimnāziju un iekļuva pusfinālā. Tur ar 9:6 tika pieveikta Ventspils 6. vidusskola, bet finālā salaspilietēm vēlreiz sīvā cīņā nācās piekāpties Ventspils 4. vidusskolas skolniecēm – 6:7.

Komandas sastāvā spēlēja Helēna Orlovska, Elizabete Putniņa, Digna Maldere, Krista Belija, Vineta Bojāre, Alise Stroža, Daniela Oliņa, Kristena Ķiploka, Alise Sainakova.