13.03.2017 11:17

Par Pierīgas čempionu titulu sacentīsies Ropažu, Ādažu, Salaspils un Mārupes futbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Pierīgas čempionu titulu sacentīsies Ropažu, Ādažu, Salaspils un Mārupes futbolisti Evita Eglāja, Ropažu sporta centrs

Sestdien un svētdien Mālpilī, Zaķumuižā un Baldonē notika Pierīgas novadu sporta spēļu priekšsacīkšu turnīri telpu futbolā, kuros piedalījās desmit komandas. Finālturnīram par 1.-4. vietu, kas notiks 19. martā Zaķumuižas sporta zālē, kvalificējās Ropažu, Ādažu, Salaspils un Mārupes futbolisti.

Turnīra nolikums paredzēja, ka galvenajā finālturnīrā iekļūst to divu priekšsacīkšu turnīru uzvarētāji, kuros piedalījās trīs komandas, kā arī divi labākie no četru komandu turnīra.


Mālpilī pirmo vietu izcīnīja pagājušā gada Pierīgas sporta spēļu uzvarētāji Ādažu novada futbolisti, kuri ar 10:2 pieveica mājiniekus mālpiliešus un ar 5:2 siguldiešus. Otro vietu ar uzvaru 6:2 pār laukuma saimniekiem ieguva Siguldas novada telpu futbola komanda, kas līdz ar to ieguva tiesības piedalīties turnīrā par 5.-7. vietu.

Turnīrā Zaķumuižā cīņas aizritēja sīvāk – Sējas novada komandu pārspēja gan mājinieki Ropažu futbolisti (9:6), gan Stopiņu novada komanda (7:4), bet abu šo vienību savstarpējā spēle beidzās neizšķirti 3:3. Gūto un zaudēto vārtu attiecība abām bija vienāda, un izšķirošais faktors par labu pagājušā gada Pierīgas vicečempioniem ropažniekiem izrādījās lielākais gūto vārtu skaits – viņiem pirmā vieta, bet Stopiņu futbolistiem otrā vieta un iespēja 18. martā sarīkot turnīru par 5.-7. vietu.

Baldones grupa bija vienīgā, kurā piedalījās četras komandas, un arī šajā turnīrā pagājušā gada Pierīgas sporta spēļu laureāti apliecināja savu klasi – Salaspils telpu futbola komanda, kas pērn ierindojās trešajā vietā, izcīnīja trīs uzvaras pār Baldones (8:4), Babītes (4:2) un Mārupes (6:1) novadu vienībām un ieguva pirmo vietu. Izšķirošajā spēlē par otro vietu un otro ceļazīmi uz galveno finālturnīru mārupieši ar 5:3 pārspēja Babītes futbolistus, kas piedalīsies turnīrā par 5.-7. vietu, bet mājiniekiem baldoniešiem nācās samierināties ar trim zaudējumiem.

Finālturnīrs Zaķumuižas sporta zālē sāksies svētdien, 19. martā, plkst. 11.00, turklāt tiks ieskaitīts Salaspils un Mārupes komandu priekšsacīkšu savstarpējās spēles rezultāts. Turnīrs par 5.-7. vietu ar Stopiņu, Siguldas un Babītes komandu piedalīšanos plānots 18. martā no plkst. 9.30 Ulbrokas sporta kompleksā.

Jāpiebilst, ka 18. martā Babītes sporta kompleksā norisināsies arī Pierīgas novadu sporta spēļu novusa turnīrs.