11.03.2017 20:38

Stopiņu handbola klubi turpina uzvarēt, salaspilietēm mazliet pietrūkst

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbola klubi turpina uzvarēt, salaspilietēm mazliet pietrūkst Latvijas Handbola federācija

Latvijas handbola čempionātā pie kārtējiem panākumiem sestdien tika Stopiņu novada dāmu handbola komanda un Ulbrokas sporta kluba vīru vienība. Ļoti tuvu trešajai uzvarai sezonā bija Salaspils sporta skolas handbolistes, kurām nācās samierināties ar vienu punktu.

Dāmu čempionāta pamatturnīrā pirmo vietu jau nodrošinājušās Stopiņu NHK handbolistes savās mājās Ulbrokā uzņēma otrās vietas īpašnieces "REIR Dobele" vienību. Pirmā puslaika lielāko daļu laukuma saimnieces saglabāja 2–4 vārtu, ko otrā puslaika vidū palielināja līdz septiņiem (23:16). Tad īsā laikā dobelnieces starpību samazināja līdz 24:21, taču mājinieces atbildēja ar diviem precīziem metieniem un nosargāja uzvaru 27:22.

Stopiņu NHK labā Ivita Asare (att.) guva septiņus, Elita Ekkerte sešus un Daina Sergejeva piecus vārtus. Divas kārtas līdz beigām viņām ir 35 punkti (17 uzvaras, viens neizšķirts) un astoņu punktu pārsvars pār "REIR Dobele".


Salaspils un Jēkabpils sporta skolu komandu mačā Salaspilī, kurā, ļoti iespējams, tikās nākamās pretinieces ceturtdaļfināla sērijā, laukuma saimnieces ātri nonāca iedzinējās 2:7, taču tikpat ātri atspēlējās (8:8) un puslaika beigās arī panāca 16:14 savā labā. Desmit minūtes līdz beigām salaspilietēm bija piecu vārtu pārsvars (34:29), taču jēkabpilietes pamanījās atspēlēties un nieka piecas sekundes pirms beigām panāca neizšķirtu 35:35.

Salaspils komandas rindās rezultatīvākās bija Inese Umjarova (10), Renāte Salmane (9), Natālija Kozlova un Dace Potapova (pa 5). Salaspilietēm nu ir pieci punkti un piektā vieta tabulā, jēkabpilietēm – 17 punkti un ceturtā vieta, bet sestajā ar četriem punktiem ir LSPA handbolistes.

Latvijas pirmās līgas turnīrā svarīgu uzvaru cīņā par otro vietu pamatturnīrā, kas garantē automātisko ceļazīmi uz pusfinālu, sestdien izbraukumā izcīnīja Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Mačā ar "Dobele/Tērvete" komandu viesi jau ar pirmajām minūtēm uzņēmās vadību un pirmā puslaika beigās to palielināja līdz 18:10. Pēc pārtraukuma iniciatīvu pārņēma mājinieki un starpību samazināja līdz četriem vārtiem (15:19). Tuvojoties spēles izskaņai, bija arī vairs tikai "plus 3", tomēr uzvaru ulbrokieši neatdeva – 31:26.

Renārs Čerņevskis guva desmit, Andris Lazda sešus, Viktors Fadejevs un Raivis Pētersons pa pieciem vārtiem. Turnīra tabulā Ulbrokas klubs ar 18 punktiem pakāpies uz otro vietu, "Dobeles/Tērvetes" handbolistiem ir divi punkti mazāk un HK "Ogre" – trīs punkti mazāk, turklāt ulbrokiešiem atlikusi vairs tikai viena spēle pret turnīra pastarīšiem "Salaspils/Mērnieks ZM", bet viņu konkurentiem – pa diviem mačiem.