11.03.2017 18:49

BK "Ķekava" garantē pirmo vietu LBL2 pamatturnīrā, mārupieši beidz ar uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BK "Ķekava" garantē pirmo vietu LBL2 pamatturnīrā, mārupieši beidz ar uzvaru BK "Ķekava"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas spēlēs uzvaras svinēja basketbola klubs "Ķekava" un Mārupes sporta centra komanda, turklāt ķekaviešiem kārtējais panākums garantēja pirmo vietu pamatturnīra noslēguma tabulā.

Otrā posma priekšpēdējā spēlē BK "Ķekava" izbraukumā tikās ar Rīgas Stradiņa universitātes komandu. Jau 4. minūtē viesi panāca desmit punktu pārsvaru (12:2), un apmēram tāda starpība turējās līdz otrās ceturtdaļas izskaņai, kad studenti uz brīdi pievilka līdz "mīnus 5" (33:28). Taču pirmo puslaiku Ķekavas basketbolisti noslēdz ar 11 punktiem pēc kārtas, otrajā puslaikā sasniedza 25 punktu pārsvaru (57:32), un tikai pašās beigās ļāva pretiniekiem starpību samazināt – 77:65.

Spēlē laukumā devās visi 12 BK "Ķekava" basketbolisti un tikai viens palika bez gūtiem punktiem. Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Nauris Miezis ar 22 un Mārtiņš Šteinbergs ar 12 punktiem.

Ķekavas klubam šosezon ir 20 uzvaras un tikai viens zaudējums, un kārtu pirms pamatturnīra beigām ķekavieši par divām uzvarām apsteidza biznesa augstskolas "Turība" komandu.


Mārupes sporta centra komanda sestdien regulārās sezonas pēdējā mačā savās mājās uzņēma olimpiskā centra "Limbaži" basketbolistus. Ilgu laiku mājinieku pārsvars bija 6–10 punkti, taču otrā puslaika vidū viņiem gadījās četru minūšu "bedre", pēc kuras uz brīdi vadībā izvirzījās limbažnieki (46:47). Mārupes komanda tomēr pārvarēja krīzi un beigās svinēja uzvaru 68:62.

Roberts Pāže un Artūrs Kramiņš guva pa 18 punktiem, Nauris Metnieks 16 punktus. Mārupiešiem 22 spēlēs ir 10 uzvaras, un atkarībā no konkurentu pēdējo maču iznākumiem viņi noslēgumā ieņems vietu no piektās līdz septītajai. LBL2 izslēgšanas turnīrā piedalās 16 labākie klubi.

Sestdien finišēja LBL trešās divīzijas pamatturnīrs. Noslēguma tabulā Carnikavas komanda (10-4) ieņēma otro vietu aiz Rēzeknes "Ezerzemes", kam bija tikpat panākumu, bet labāka savstarpējo maču bilance. Savukārt Saulkrastu komanda sezonas noslēgumā ierindojusies 14. vietā 16 klubu konkurencē.