10.03.2017 11:05

Pierīgas labākie peldētāji – Ādažu un Ulbrokas vidusskolās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Laureāti D grupas sacensībās Laureāti D grupas sacensībās Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Inčukalna peldbaseinā notikušajās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu peldēšanās sacensībās pa divām uzvarām komandu vērtējumā izcīnīja Ādažu un Ulbrokas vidusskolu skolēni. Sacensībās piedalījās gandrīz 200 skolēnu no 12 Pierīgas mācību iestādēm.

Sacensības Inčukalnā notika četrās vecuma grupās. Dalībnieki jaunākajā D grupā (2005. g.dz. un jaunāki) sacentās 25 metru brīvā stila distancē un 4x25 metru stafetē, bet pārējās trijās grupās peldēja 50 metrus. Rezultātus komandu vērtējumā rēķināja, summējot katras skolas labākā puiša, meitenes un stafešu komandas iegūtās vietas.

Visvairāk dalībnieku – pa 33 meitenēm un zēniem – startēja D grupas sacensībās. Sīvā cīņā ar Ulbrokas vidusskolu pirmo vietu izcīnīja Ādažu vidusskolas komanda. Laura Anna Matjuhina uzvarēja 25 metru peldējumā meitenēm, Kristofers Sticenko bija trešais starp puišiem, bet stafetē ādažnieki sasniedza labāko rezultātu, summā savācot piecus punktus.

Ulbrokas skolēniem arī individuāli bija viena pirmā vieta (Artim Grundem) un viena trešā vieta (Katei Vecumniecei), un izšķirošais izrādījās stafetes peldējums, kurā viņi nedaudz zaudēja Ādažu vidusskolas komandai (summā 6 punkti). Vēl labāko sešniekā ierindojās Babītes vidusskola (14 p.), Vangažu vidusskola (17 p.), Krimuldas vidusskola (25 p.) un Ādažu Brīvā Valdorfa skola (27 p.).

Pārliecinošu uzvaru Ādažu vidusskolas peldētāji guva C grupas (2003./04. g.dz.) sacensībās, kurās uzvarēja visās trijās disciplīnās – Agnese Groza un Ričards Sniedze bija labākie individuāli, un uzvara tika gūta arī stafetes peldējumā (summā 3 punkti). Arī šajā grupā labāko trijniekā iekļuva Babītes (13 p.) un Ulbrokas (15 p.) vidusskolas, kurām sekoja Ādažu Brīvā Valdorfa skola (16 p.), Vangažu vidusskola (16 p.) un Jaunmārupes pamatskola (22 p.).

Toties abās vecākajās grupās pirmo vietu ieguva Ulbrokas vidusskolas skolēni. B grupā (2001./02. g.dz.) trīskāršu uzvaru svinēja Elīna Beinarte-Tjutjunova, Ņikita Maļutins un stafetes komanda (3 p.), kuri desmit komandu kopvērtējumā apsteidza Babītes un Ādažu vidusskolas peldētājus (abiem pa 9 p.).

Savukārt vecākajā A grupā (1997./2000. g.dz.), kurā bija pārstāvētas sešas Pierīgas skolas (no tām četras ar pilnu komandu), Ulbrokas vidusskola (10 p.) tikai par vienu punktu apsteidza Ādažu Brīvās Valdorfa skolas komandu, par trim punktiem Vangažu vidusskolu un par sešiem punktiem Ādažu vidusskolu. Pirmo vietu Stopiņu novada pārstāvjiem nodrošināja Edgara Asera uzvara jauniešu konkurencē, Danas Bules septītā vieta jaunietēm (labākā bija Ieva Skrastiņa-Knēziņa no Ādažu vidusskolas) un stafešu komandas otrā vieta 4x50 metru peldējumā.

Peldēšanās sacensībās Inčukalnā vēl piedalījās skolēni no Ropažu vidusskolas, Inčukalna pamatskolas, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas, Mālpils novada vidusskolas un Sējas pamatskolas.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies 30. martā ar veiklības stafetēm "Drošie un veiklie" C vecuma grupai Ulbrokas vidusskolā.