07.03.2017 21:26

Carnikavas basketbolisti LBL3 pamatturnīru beidz ar retu zaudējumu, saulkrastieši – ar retu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastieši sezonu LBL3 pabeidza ar vienu no pārliecinošākajām uzvarām. Saulkrastieši sezonu LBL3 pabeidza ar vienu no pārliecinošākajām uzvarām. www.saulkrasti.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas pamatturnīru abas Pierīgas komandas noslēgušas netipiski šai sezonai. Pēdējā kārtā Carnikavas basketbolisti piedzīvoja zaudējumu, bet viņu kaimiņi saulkrastieši sezonu pabeidza ar vienu no pārliecinošākajām uzvarām.

Carnikavas basketbolisti, kuri vietu izslēgšanas turnīrā jau bija garantējuši pirms laba laika, LBL3 pamatturnīru noslēdza ar izbraukuma spēli pret basketbola klubu "Jaunpils". Trīs ceturtdaļas cīņa ritēja teju punkts punktā, un otrā puslaika vidū laukuma saimnieku pārsvars bija tikai pieci punkti (40:35). Taču pēdējā posma sākumā Jaunpils basketbolisti ātri ieguva 10 punktu pārsvaru, pēdējās četrās minūtēs atstāja carnikaviešus "sausā" un beigās sagādāja viņiem pamatīgu zaudējumu 44:67.


Viesu rindās rezultatīvākie ar attiecīgi 14 un 10 punktiem bija Jānis Ābols un Ojārs Lipsbergs.

Noslēguma kopvērtējumā Carnikavas komanda ar 10 uzvarām 14 spēlēs ieņems pirmo vai otro vietu – atkarībā no tā, vai Rēzeknes klubam "Ezerzeme" izdosies vinnēt abas atlikušās spēles. Jebkurā gadījumā ceturtdaļfināla sērijā, kurā uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā, carnikaviešu pretinieki būs 7. un 10. vai 8. un 9. vietas pārspēļu uzvarētāji.

Atšķirībā no saviem Piejūras kaimiņiem Saulkrastu basketbolisti jau pasen bija šķīrušies no cerībām piedalīties "play off" spēlēs. Otrās grupas turnīru par 9.-16. vietu viņiem tomēr izdevās beigt uz pozitīvas nots. Divu pastarīšu savstarpējā spēlē saulkrastieši savās mājās otrdien pārspēja Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu 85:63.

Trīs ceturtdaļas Saulkrastu basketbolisti mērķtiecīgi audzēja pārsvaru – 12:1, 30:13, 66:39. Spēles pēdējā posma sākums gan lāgā neizdevās (2:15), un pretinieki vienubrīd pietuvojās līdz 11 punktu starpībai (72:61), tomēr dramatisku izskaņu mājinieki sev aiztaupīja. Saulkrastu komandas labā Kristaps Skujiņš guva 18, Kristaps Odziņš 15 un Viktors Liepiņš 13 punktus.

Atkarībā no konkurentu pēdējo spēļu rezultātiem saulkrastieši LBL3 turnīru pabeigs 13. vai 14. vietā 16 klubu konkurencē. Otrā posma ieskaitē viņi guva piecas uzvaras 14 spēlēs.