07.03.2017 12:57

Babītes novusa komandai piektā vieta virslīgā, ķekavieši uzvar otrajā līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusa komandai piektā vieta virslīgā, ķekavieši uzvar otrajā līgā novuss-lnf.lv

Nedēļas nogalē finišējis Latvijas komandu čempionāts novusā vīriem. Visās trijās līgās bija pārstāvēti arī Pierīgas novadi un sporta klubi, no tiem virslīgā – sporta klubs "Babīte", kas 16 komandu konkurencē izcīnīja piekto vietu.

Latvijas virslīgas čempionāts aizritēja piecos posmos, katrai komandai pa reizei tiekoties ar katru. SK "Babīte" novusisti 15 mačos izcīnīja 10 uzvaras un summā savāca 30 punktus, kas viņus ierindoja piektajā vietā. Komandas sastāvā spēlēja Ainārs un Juris Groseni, Alfrēds Reinsons, Igors Ramba, Sergejs Varša, Gunārs Balodis un Guntars Brālītis.

Pirmās trīs vietas ieguva "Valmiera" (45 punkti – simtprocentīgs rādītājs), "Rīgas satiksme" (36 p.) un "Talsu novads" (34 p.). Babītes komandu apsteidza vēl arī "Ventspils reiss" (33 p.), liecina Latvijas Novusa federācijas informācija.


Sešpadsmit komandas piedalījās arī Latvijas pirmās līgas turnīrā, kurā par čempioniem kļuva "Autobusu parka" novusa meistari (39 punkti). Pierīgu turnīrā pārstāvēja Ķekavas komanda, kas ar 30 punktiem ierindojās sestajā vietā.

Savukārt otrās līgas sešpadsmitniekā Pierīgas pārstāvniecība bija krietni plašāka un arī rezultāti atzīstami. Par turnīra uzvarētājiem kļuva Ķekavas sporta kluba otrā komanda, kas svinēja 13 uzvaras un piedzīvoja tikai trīs zaudējumus (37 punkti). Sesto vietu ieguva Mālpils novusisti (25 p.), septīto baldonieši (24 p.), vienpadsmito olainieši (17 p.) un 13. vietu Babītes otrā komanda (15 p.).

Nedaudz agrāk beidzās Latvijas čempionāts dāmu komandām, kurā par čempionēm kļuva Kuldīgas novusa meistares (32 p.), bet Ķekavas komanda 13 klubu konkurencē ierindojās devītajā vietā (13 p.).

Ķekava kā viens no novusa centriem Latvijā būs uzmanības centrā nākamās nedēļas nogalē – 18. martā tur notiks Latvijas jauniešu individuālais čempionāts.