07.03.2017 11:07

Laura Penele uzvarējusi LJF ziemas čempionāta trešajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laura Penele uzvarējusi LJF ziemas čempionāta trešajā posmā publicitātes

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Dundas VDM no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri".

Sacensību sarežģītākais bija ātruma maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem. Kā vēsta LJF preses dienests, no 17 sportiskajiem duetiem distanci bez soda punktiem veica tikai seši un godalgotās vietas sadalīja pēc sasniegtā laika rezultāta. Uzvaru izcīnīja Laura Penele ar zirgu Dundas VDM (z/s "Lielceri"). Arī otrajā vietā "Lielceru" pārstāvis – Aigars Bregže ar Val Di Sole, bet trešais bija Andis Vārna ar Celestial (SK "Quattro") – 0/68,54.

Kopvērtējumā pieaugušo konkurencē pēc divu posmu rezultātiem līderpozīcijās ir: Aigars Bregže – 48 punkti, Laura Penele – 47 un Kristīne Egle (SK "Top Sport") – 46.


Galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele: "Uzvaru izdevās izcīnīt, jo ir paveikts liels ziemas darbs. Šis posms kopumā man bija ļoti veiksmīgs, jo startēju ar četriem zirgiem un visus maršrutus veicu bez soda punktiem. Man ir paveicies, ka strādāju "Lielceros", kur ir treniņiem atbilstoša manēža. Un, ja godalgoto sešniekā bija tikai viens sportists, kurš netrenējas mūsu sporta bāzē, tas kaut ko nozīmē! Mēs trenējamies kopā, varam cits no cita pamācīties un cits citam palīdzēt. Manuprāt, ir lieliski, ka Latvijas ziemas čempionātā piedalās arī lietuvieši, jo tad ir spēcīgāka konkurence un rodas lielāks cīņasspars, kas pieder pie laba sacensību gara."

Trešajā maršrutā 6-7 gadus veciem zirgiem uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Avellyna. Divas uzvaras izcīnīja garkalniete Laura Luīze Leinerte ar Passo no jāšanas sporta kluba "Mežstrazdiņi" – viņa bija labākā gan bērnu (līdz 16 g.v.) maršrutā, gan 11. Maršrutā dalībniekiem bez ierobežojumiem.

Nākamais ziemas čempionāta posms paredzēts 18. un 19. martā.