04.03.2017 18:35

LBL: BK “Ķekava” turpina uzvarēt, Mārupes un Saulkrastu basketbolisti piedzīvo zaudējumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL: BK “Ķekava” turpina uzvarēt, Mārupes un Saulkrastu basketbolisti piedzīvo zaudējumus arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā kārtējo uzvaru izcīnījuši līderi basketbola kluba "Ķekava" spēlētāji. Savukārt Mārupes komanda LBL2 un Saulkrastu vienība LBL3 turnīrā piedzīvojusi neveiksmes.

Turnīra tabulas līderu reputāciju apliecināja BK "Ķekava" basketbolisti, kuri savās mājās ar 85:68 pārspēja BK "Ogre/Kumho Tyre-2" komandu. Pirmā puslaika lielāko daļu ķekavieši bija zaudētājos (arī ar deviņu punktu starpību), taču pēdējās divās minūtēs guva 11 punktus pēc kārtas, pārņēma vadību (24:21) un pēc pārtraukuma noturēja pretiniekus drošā attālumā.

Laukuma saimnieku rindās Mārtiņš Šteinbergs izcēlās ar 28 punktiem, sešām bumbām pie groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Agnis Čavars guva 15, Jānis Bērziņš un Reinis Ščerbinskis pa 12 punktiem. Tabulā ķekavieši (19-1) par vienu uzvaru apsteidz BA "Turība" komandu un par divām – BK "Jelgava" basketbolistus, kuri aizvadījuši vienu spēli vairāk.


Septītajā pozīcijā atrodas Mārupes sporta centra komanda (9-12), kas sestdien savās mājās piekāpās kaimiņiem turnīra tabulā, Rīgas Stradiņa universitātes komandai 46:65. Mazrezultatīvās spēles ceturtā ceturtdaļa sākās, kad mārupiešiem bija tikai "mīnus pieci" (37:42), taču tad viņi sešas minūtes nespēja gūt ne punkta, un viesi ieguva izšķirošo pārsvaru (37:56).

Laukuma saimniekiem desmit gūtu punktu robežu spēja pārvarēt vienīgi Nauris Metnieks (17 p.).

Priekšpēdējo spēli LBL trešās divīzijas turnīrā par 9.-16.vietu aizvadījuši Saulkrastu basketbolisti. Izbraukuma spēlē pret sporta kluba "Rūjiena" komandu viņi pēc pirmā puslaika zaudēja tikai 40:49, bet cīņa pabeidza ar pamatīgu sakāvi 66:100. Ģirts Duburs guva 22 un Kristaps Skujiņš 14 punktus.

Saulkrastieši turnīra tabulā ar četrām uzvarām 13 spēlēs ieņem priekšpēdējo septīto vietu (visā turnīrā – piecpadsmito). Pēdējais mačs viņiem paredzēts 7. martā savās mājās pret Alūksnes BJSS basketbolistiem.