02.03.2017 10:56

Svētdien Siguldā varēs vērot kamaniņu sporta eliti un jauno maiņu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētdien Siguldā varēs vērot kamaniņu sporta eliti un jauno maiņu arhīvs

Ar Latvijas čempionātu pieaugušajiem, junioriem un jauniešiem svētdien Siguldas trasē noslēgsies kamaniņu sporta sezona. Paredzams, ka dažādās vecuma grupās par čempionu tituliem cīnīsies 68 pārsvarā Pierīgas novadus pārstāvošie sportisti, tostarp gandrīz visi Latvijas izlases kamaniņu braucēji.

5. martā no plkst. 9.00 Siguldā startēs vīri, juniori, dāmas, juniores, divnieku ekipāžas un vecākās A grupas jaunieši. No plkst. 10.30 divus braucienus veiks A grupas jaunietes, B grupas jaunieši un junioru divvietīgās ekipāžas, bet plkst. 11.15 sacensības sāks gados jaunākie B un C grupas kamaniņu braucēji. Laureātu apbalvošana plānota plkst. 12.30. Jāpiezīmē, ka sestdien no plkst. 8.30 Siguldas trasē notiks oficiālie treniņbraucieni, kas vienlaikus ir arī kvalifikācija Latvijas čempionātam.


Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija liecina, ka vīru konkurencē meistarību demonstrēs Kristaps Mauriņš, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristens Riks Rozītis, savukārt junioru grupā ar šāgada pasaules junioru čempioni Kristeri Aparjodu mēģinās konkurēt Edgars Karnītis, Konstantīns Buglaks un Tomass Leimanis.

Dāmu sacensībās, savainojuma dēļ nestartējot Kendijai Aparjodei, šoreiz piedalīsies tikai divas kamaniņu braucējas – Elīza Cauce un Ulla Zirne. Toties juniorēm konkurence būs visai liela – Elīna Žurdziņa, Kate Keita Farenhorsta, Zelma Bite, Anda Upīte, Laima Ligita Ose, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Arina Cicjura.

Divvietīgo ekipāžu sacensībās plāno trīs ekipāžas – šogad Pasaules kausa posmu godalgotajos trijniekos iekļuvušie Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Trīs dueti būs arī junioru grupā – Gunārs Bergs/Alekss Vanzovičs, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Aksels Tupe/Konstantīns Buglaks.

Pirms gada par Latvijas čempioniem pieaugušo konkurencē kļuva krimuldiete Elīza Cauce un siguldietis Riks Kristens Rozītis, bet sacensības divnieku ekipāžām nenotika.

Jāpiebilst, ka turpat no netālu no bobsleja un kamaniņu trases – Siguldas Pilsētas trasē – 3.-5. martā norisināsies Latvijas kausa izcīņas otrā posma sacensības kalnu slēpošanā. Piektdien plānotas milzu slaloma sacensības jauniešiem, sestdien – milzu slaloms jauniešiem un pieaugušiem, bet svētdien – slaloms jauniešiem un Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga sacensības slalomā pieaugušajiem.