27.02.2017 11:36

Zvejnieks un Bondare veiksmīgākie Baltijas kausa posmā Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejnieks un Bondare veiksmīgākie Baltijas kausa posmā Siguldā www.infoski.lv

Trīs dienas Siguldas Pilsētas trasē risinājās Baltijas kausa izcīņas otrā posma sacensības kalnu slēpošanā. Elites grupā veiksmīgākie bija mārupietis Kristaps Zvejnieks un rīdziniece Liene Bondare, kuri katrs izcīnīja pa divām uzvarām trijās sacensībās. Labākie tika noskaidroti arī jauniešu un "Masters" grupās.

Elites grupas sportisti pirmās divas dienas sacentās slaloma distancēs, turklāt pēc otrās dienas rezultātiem tika atlasīti 16 labākie, kuri svētdien pirmo reizi Siguldā noskaidroja uzvarētājus paralēlā slaloma disciplīnā, pēc izslēgšanas turnīra principiem trasē sacenšoties aci pret aci.


Vīru konkurencē pirmajā dienā uzvaru izcīnīja cēsnieks Žaks Gedra, kurš divu distanču summā par 0,27 sekundēm apsteidza Kristapu Zvejnieku. Otrajā dienā mārupietis viņam revanšējās, turklāt attiecīgi otro un piekto vietu izcīnīja Kristapa brāļi Miks un Dāvis (Žaks bija ceturtais). Paralēlajā vecākais no brāļiem Zvejniekiem apliecināja savu klasi, pusfinālā pārspējot Ž. Gedru, bet finālā divu braucienu summā – brāli Miku. "Mazajā finālā" Žaks Gedra divreiz uzvarēja lietuvieti Roku Zavecku.

Līdzīgi aizritēja arī dāmu sacensības. Pirmās dienas slalomā abās distancēs ātrākā bija siguldiete Evelīna Gasūna, otrajā dienā vinnēja Liene Bondare, bet viņu abu divcīņā paralēlā slaloma finālā, katrai slēpotājai gūstot pa vienai uzvarai braucienā, summā pārāka tomēr bija Bondare.


Trīs dienas aizritēja arī sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās, turklāt atšķirībā no elites sportistiem, jaunie kalnu slēpotāji pirmajā dienā veica milzu slaloma distances.

Jaunākajā U-12 grupā puišiem labākais izrādījās Aleksandrs Derznovenko no Krievijas, kuram divas uzvaras un viena trešā vieta, bet labākais no mājiniekiem bija Bruno Ģērmanis ar trim otrajām vietām. U-14 grupā divas uzvaras izcīnīja Kristofers Gulbis, taču paralēlā slaloma finālā viņš piekāpās Henrijam Akselam Bergmanim. Savukārt U-16 grupā pilnu medaļu komplektu savāca Lauris Opmanis un Pauls Rubenis no Siguldas sporta skolas.

Sacensībās jaunietēm katrā grupā bija viena izteikta līdere, kura uzvarēja visās trijās dienās – U-12 grupā tā bija Patrīcija Krista Ansonska no Siguldas sporta skolas (trīs otrās vietas siguldietei Laurai Ciagunei), U-14 grupā – Beatrise Jekševica, bet U-16 grupā – Betija Burkovska. Junioru konkurencē lielākos panākumus guva Žaks un Žanete Gedras, bet "Masters" grupā – Žaklīna Frickausa un Edgars Kupčs.

Baltijas kausa izcīņas trešais posms jau tradicionāli norisināsies no 16. līdz 26. martam Somijas ziemeļu ciematā Pihē.