26.02.2017 14:50

Kamaniņu braucēji Pasaules kausa sezonu noslēdz ar sudrabu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Pasaules kausa sezonu noslēdz ar sudrabu stafetē ekrānšāviņš no fil-luge.org

Latvijas kamaniņu braucēji sasnieguši sezonas labāko rezultātu, izcīnot otro vietu komandu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā Altenbergas trasē Vācijā, kas viņiem garantēja otro vietu arī sezonas kopvērtējumā. Individuālajās sacensībās Latvijas sportisti izcīnīja četras vietas pirmajā desmitniekā.

Pirms sezonas pēdējām komandu sacensībām Pasaules kausa kopvērtējumā bija izveidojusies ļoti intriģējoša situācija. Līderi ar 431 punktu bija Vācijas kamaniņu braucēji, bet otrās un sestās vietas ieguvējus, tostarp arī Latviju, šķīra nieka pieci punkti (320-325 p.).

Altenbergā vācieši vēlreiz apliecināja galveno favorītu statusu, bet Latvijas kamaniņu braucējiem izdevās pārspēt visus citus konkurentus. Elīza Cauce, Kristers Aparjods un Andris un Juris Šici uzvarētājiem zaudēja 0,125 sekundes, taču apsteidza Krievijas, Austrijas, Kanādas un ASV izlases.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Vācijai ir 531 punkts, Latvijai 405, Krievijai 395, Austrijai 385, Kanādai 375 un ASV 371 punkts.


Individuālajās sacensībās veiksmīgākie šoreiz bija siguldieši Andris un Juris Šici, kuri divnieku ekipāžu sacensībās izcīnīja ceturto vietu. Braucienos viņi uzrādīja ceturto un septīto rezultātu un summā pēdējā posma uzvarētājiem un Pasaules kausa ieguvējiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam zaudēja 0,565 sekundes, bet no bronzas pozīcijas atpalika par 0,166 sekundēm.

Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 16. vietu (+1,332 s), bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas novada pirmajā braucienā pieļāva rupju kļūdu un palika 22. vietā 24 ekipāžu konkurencē (+2,482 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici ierindojās piektajā vietā, kas šosezon ir labākais rezultāts Latvijas kamaniņu braucējiem, Gudramovičs/Kalniņš – septītajā, bet Putins/Marcinkēvičs – 23. vietā.

Dāmu sacensībās augstāko vietu šosezon sasniedza krimuldiete Elīza Cauce, kura ar ceturto un devīto laiku braucienos ierindojās piektajā vietā 0,583 sekundes aiz uzvarētājas un Pasaules kausa ieguvējas vācietes Natālijas Geizenbergeres. Ulla Zirnei no Siguldas 15. vieta (+1,661 s). Kopvērtējumā Elīzai 11. un Ullai 13. vieta, bet saulkrastiete Kendija Aparjode, kura Altenbergā nestartēja, finišēja 30. pozīcijā.

Vīru sacensībās labāko desmitniekā izdevās iekļūt Kendijas brālim Kristeram – pasaules junioru čempionam astotā vieta 1,052 sekundes aiz posma un kopvērtējuma uzvarētāja Romana Repilova no Krievijas, kā arī siguldietim Ināram Kivleniekam, kurš ierindojās devītajā vietā (+1,126 s). Riks Kristens Rozītis ieņēma 13. vietu (+1,371 s), Kristaps Mauriņš 25. vietu (+2,444 s), bet Artūrs Dārznieks otrajā braucienā krita un, lai arī sasniedza finišu, palika priekšpēdējā 31. vietā (+10,300 s; viens dalībnieks nefinišēja).

Pasaules kausa kopvērtējumā 12. vietā Kivlenieks, 17. Rozītis, 20. Dārznieks, 29. Aparjods (startēja tikai četros posmos) un 32. Mauriņš.

Nākamās nedēļas nogalē kamaniņu braucējiem Siguldā paredzēts Latvijas čempionāts.