25.02.2017 20:34

Stopiņu handbolistiem un Ķekavas basketbolistiem uzvaras, Mārupes volejbolistēm un Salaspils handbolistiem zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistiem un Ķekavas basketbolistiem uzvaras, Mārupes volejbolistēm un Salaspils handbolistiem zaudējumi Salaspils sporta nams

Kārtējās spēles valsts mēroga turnīros aizvadījušas vairākas Pierīgas novadu sporta spēļu komandas. Pie uzvarām tika basketbola klubs "Ķekava" un abas Stopiņu novada handbola komandas. Savukārt Mārupes volejbolistēm un diviem Salaspils handbola klubiem nācies samierināties ar neveiksmēm.

Par Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas līderiem kļuvuši BK "Ķekava" basketbolisti, kuri sīvā cīņā ar 85:78 viesos pārspēja "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskolas komandu. Pirmā puslaika beigās ķekavieši nonāca zaudētājos ar 11 punktu starpību (36:47), taču trešajā ceturtdaļā ar 13:0 izrāvienu atguva vadību. Sākoties pēdējai minūtei, rezultāts vēl bija tikai 81:78 BK "Ķekava" labā, taču īstā brīdī izšķirošo trīspunktu metienu realizēja Nauris Miezis.

Rezultatīvākie Ķekavas kluba rindās bija Niks Saknītis (22 punkti), Agnis Čavars (20) un Miezis (17). LBL2 tabulā ar 17 uzvarām 18 spēlēs BK "Ķekava" kļuvis par līderi, apsteidzot biznesa augstskolu "Turība" (17-2) un BK "Jelgava" (16-4). Pamatturnīrā komandām atlicis aizvadīt pa 3–4 spēlēm.


Pārliecinošu sniegumu Latvijas dāmu handbola čempionātā turpina demonstrēt Stopiņu NHK handbolistes, kuras sestdien ar 35:21 sagrāva pēdējā vietā esošo Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komandu. Pa deviņiem vārtiem uzvarētājām guva Elza Seržante, Lana Nikolajeva un Ivita Asare.

Savukārt Salaspils sporta skolas vienība piedzīvoja kārtējo neveiksmi izbraukuma spēlē pret Ludzas sporta klubu "Latgols" – 20:24 (Renāte Salmane 7, Inese Umjarova 5). Ar 15 uzvarām 16 spēlēs un 31 punktu Stopiņu NHK turnīrā saglabā pārliecinošu pirmo vietu, bet salaspilietēm ir četri punkti un priekšpēdējā piektā vieta.

Līdzīga situācija ir arī Latvijas pirmās līgas turnīrā vīriem. Ulbrokas sporta kluba handbolisti pēdējā mačā sasniedza sezonas rezultativitātes rekordu – 47:28 pār SK "Latgols" junioriem (Andris Lazda un Mareks Koroļkovs pa 9). Savukārt Salaspils/"Mērnieks ZM" komanda ar 26:33 piekāpās handbola klubam "Ogre", kaut desmit minūtes līdz beigām zaudēja tikai ar trīs vārtu starpību (Žanis Malahovs 11, Miks Remess 6).

Tabulā Ulbrokas SK ar 16 punktiem 14 spēlēs ieņem trešo vietu, turklāt tikpat punktu ir arī vicelīderiem "Dobeles/Tērvetes" handbolistiem. Salaspilieši ar 13 zaudējumiem 14 mačos ir pēdējā devītajā vietā.

Visbeidzot Nacionālās dāmu volejbola līgas turnīrā sestdien vienu spēli aizvadīja Mārupes sporta centra komanda, ar 1:3 (21:25, 25:13, 20:25, 15:25) piekāpjoties Murjāņu sporta ģimnāzijas vienībai. Mārupietēm šī bija tikai trešā neveiksme sezonas 19 spēlēs un ar 46 punktiem viņas tabulā ieņem otro vietu aiz Latvijas Universitātes (18-4, 54 p.).