24.02.2017 11:38

Šonedēļ Siguldā notiks Baltijas kausa 2. posms un FIS sacensības kalnu slēpošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šonedēļ Siguldā notiks Baltijas kausa 2. posms un FIS sacensības kalnu slēpošanā E. Lukšo, infoski.lv

Nedēļas nogalē Siguldas kalnu slēpošanas trasē "Olimpiskais centrs" jeb Pilsētas trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kas būs arī FIS ENL (Entry league) sacensības pieaugušajiem un kas norisināsies trīs dienas, pulcējot aptuveni 200 kalnu slēpotājus no piecām valstīm.

Piektdien un sestdien elite un juniori sacentīsies FIS ENL slalomā, bet svētdien tiks aizvadīts aizraujošais "Amber beverage group" paralēlais slaloms. Atsevišķi paralēlais slaloms noslēdzošajā dienā būs arī jauniešu grupu kalnu slēpotājiem, kuri Baltijas kausa otro posmu iesāks ar sacensībām milzu slalomā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Nupat kā Sanktmoricā noslēdzās divas nedēļas ilgušais pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, kur startēja arī vairāki Latvijas pārstāvji, trijiem no viņiem iekļūstot četrdesmitniekā, bet jau šajā nedēļas nogalē kalnu slēpošanas cienītājus gaida jau nākamais interesantais sporta pasākums, kuru varēs vērot klātienē, proti, Baltijas kausa otrais posms, kas kā parasti norisinās februāra beigās Siguldā.

Pirmās divas dienas rīta pusē pirmie sacensības uzsāks pieaugušo un junioru grupas pārstāvji, kas sacentīsies FIS ENL jeb "Entry league" līmeņa sacensībās slalomā, tāpat kā Master grupas dalībnieki, kamēr sešu jauniešu grupu kalnu slēpotājiem ir mainītas disciplīnas, proti, piektdien viņi noskaidros labākos milzu slalomā, bet sestdien slalomā, norāda I. Bācis.

Sestdien slaloma sacensības pilnīgi visām grupām būs arī atlase svētdien notiekošajam paralēlajam slalomam, kura tradīcijas tika aizsāktas pirmajā posmā Lietuvā, bet pie mums notiks pirmo reizi. Master grupas pārstāvji ies ieskaitē ar FIS grupas dalībniekiem, kuri noskaidros sešpadsmit labākos, kas pēc tam izslēgšanas braucienos, sākot no astotdaļfināla, sacentīsies viens pret vienu.

Ja junioru un pieaugušie jau vienreiz sacentās novembrī, tad jauniešiem tas būs kas jauns. Atšķirībā no lielākās grupas jauniešiem katrā vecuma grupā kvalifikāciju pārvarēs un izslēgšanas braucienos, kas sāksies ar pusfinālu, iekļūs labākie četri, informē Slēpošanas federācijas pārstāvis.

Aptuveni divsimt dalībnieku no piecām valstīm plāno piedalīties Baltijas kausa otrajā posmā. Šobrīd jau ir reģistrējušies pāri par 100 kalnu slēpotājiem, kas pārstāv visas trīs Baltijas valstis, kā arī Baltkrieviju un Krieviju, kuri arī iepriekš ir piedalījušies Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajās sacensībās.

Šajā posmā favorīti būs Latvijas kalnu slēpotāji, bet dažās grupās sīvu pretestību izrādīs kaimiņu valstu pārstāvji. No Latvijas izlases dalībniekiem, kas startēja pasaules čempionātā, Siguldā mēs redzēsim gandrīz visus – Kristapu Zvejnieku un Leldi Gasūnu, kuri iekļuvuši četrdesmitniekā un atrodas pasaules ranga simtniekā, Žaku Gedru un Lieni Bondari, kuri pārvarējuši kvalifikācijas sacensības, kā arī Miku Zvejnieku. Vienīgi nestartēs augstākās vietas ieguvēja no mūsējām čempionātā Agnese Āboltiņa, kas devusies atpakaļ uz Norvēģiju, skaidro I. Bācis.

Iepriekš:
Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā dominē mārupietis un siguldiete