22.02.2017 16:25

Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā notiks jau šajā nedēļas nogalē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmā treniņu diena Pirmā treniņu diena publicitātes

No 24. līdz 26. februārim Mazajā Baltezerā norisināsies Starptautiskās Makšķerēšanas sporta federācijas (FIPSed) un Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas organizētais četrpadsmitais Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā ar mormišku.

Līdz pat pēdējam brīdim čempionāta lokācijai bija vairāki rezerves varianti, tomēr apsekojot ezeru, organizatori pārliecinājās, ka Mazajā Baltezerā ledus ir pietiekami biezs un drošs, lai uz tā varētu notikt starptautiska līmeņa pasākums. Oficiālās sacensību zonas ir nospraustas un sagatavotas uzņemt sacensību dalībniekus, informē čempionāta rīkotāju pārstāve Evita Zeiļa.

Pavisam kopā dalību oficiāli pieteikušas un jau ieradušās Rīgā trīspadsmit ārvalstu komandas – ASV, Mongolija, Baltkrievija, Bulgārija, Kazahstāna, Igaunija, Somija, Norvēģija, Zviedrija, Baltkrievija, Krievija, Ukraina, un Lietuva. Katru valsti pārstāv sešu dalībnieku liela komanda, komandas kapteinis un tās pārstāvis. Sacensībās piedalīsies pieci dalībnieki no katras komandas.

Pasaules čempionātā zemledus makšķerēšanā Latviju pārstāvēs – Pēteris Lideris, Raimonds Kinerts, Krišjānis Lisovskis, Aldis Vārna, Aldis Voits, Māris Āriņš, vēsta čempionāta rīkotāju pārstāve.

Dalībnieki izmanto izdevību un aktīvi trenējas jau no nedēļas sākuma, savukārt oficiālie treniņi trešdien un ceturtdien ir ieplānoti ārpus atzīmētajām oficiālajām sacensību zonām. Piektdiena tiks aizvadīta vēl vienā treniņā jau zonās, kam sekos divas sacensību dienas, attiecīgi sestdien un svētdien, ar trīs stundu gariem etapiem katrā no tām, norāda E. Zeiļa.

Iepriekš:

Mazajā Baltezerā risināsies pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā