22.02.2017 15:05

"333 Ziemas kausa" sezonas noslēgumā norisināsies "Neste klasiskā formāta" posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"333 Ziemas kausa" sezonas noslēgumā norisināsies "Neste klasiskā formāta" posms Sporta komplekss "333"

25. februārī Ropažu novada sporta kompleksā "333" notiks "333 Ziemas kausa 2016/2017" sezonas noslēdzošais, 6. posms – "Neste klasiskais formāts". Sacensībās aicināts piedalīties ikviens braukt gribētājs un izbaudīt ziemas noslēdzošās standarta auto klases sacensības Latvijā.

Pirmajā dienas daļā no pulksten 9.00 uz starta izies RWD un 2WD klašu braucēji, bet īsi pirms pulksten 16.00 – 4WD klase. Savukārt pēc sacensību braucieniem TOP3 posma uzvarētājus sveiks posma patrons "Neste" un notiks sezonas kopvērtējuma uzvarētāju apbalvošana, informē "333" pārstāve Marta Kaktiņa.

Sacensību trases konfigurāciju veidos "333" Lielā asfalta trase ar grunts elementiem. Saskaņā ar klasiskā formāta principiem, dalībnieki kopumā veiks trīs braucienus, no kuriem katrs ilgs 8–10 minūtes. Katra brauciena laikā dalībniekam ir jāuzrāda viens ātrākais apļa laiks, no kuriem ieskaitē tiks vērtēti divi labākie laiki. Dalībnieki startēs grupās līdz sešām automašīnām, skaidro M. Kaktiņa.

"Līdz pat noslēdzošajam "333 Ziemas kausa" posmam ir saglabājusies intriga par sezonas uzvarētājiem un fināla rezultātiem. Vairākās klasēs braucējus šķir vien daži punkti, līdz ar to profesionālā un psiholoģiskā noturība, kā arī uzticama auto tehniskā sagatavotība būs nozīmīga katrā braucienā.

Cīņas "Neste klasiskā formāta" posmā kā PRO tā AM grupās būs nervus kutinošas gan braucējiem, gan līdzjutējiem. Šīs būs arī ziemas sezonas noslēdzošās standarta auto klases sacīkstes Latvijā. Novēlu veiksmi un lielisku autosporta dienu ikvienam, kurš sestdien ciemosies pie mums "333" trasē!" aicina autosportists un sporta kompleksa "333" vadītājs Haralds Šlēgelmilhs.

Šogad "333 Ziemas kausa" galvenās balvas saņems visu sešu ieskaites grupu kopvērtējuma uzvarētāji. 4WD klasē galvenās balvas nodrošina auto aksesuāru veikals un serviss "Autoeksperts", RWD klasē uzvarētājus sveiks "Goodyear", 2WD klasē – degvielas tirgotājs "Neste", vēsta M. Kaktiņa.

"333 Ziemas kauss" 2016./2017. gada sezonas čempionātu veido seši sacensību posmi no 26. novembra līdz 25. februārim. Sacensību posmi paredzēti pēc klasiskā, super sprint, edurance un paralēlā sacensību formāta. Dalībnieki startēs priekšējās, aizmugurējās un pilnpiedziņas klasēs, savukārt rezultāti tiks vērtēti PRO un AM grupās.

Kopējais sacensību balvu fonds ir vairāk nekā 6000 eiro vērtībā, ko nodrošina veikals "Autoeksperts", "Goodyear", "Neste Latvija", "R1", "Torley", "Ziedu Fabrika" un citi, norāda M. Kaktiņa.

Dalības pieteikuma anketa pieejama šeit