20.02.2017 13:56

"Salaspils WT" triumfē Latvijas frisbija čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Salaspils WT" triumfē Latvijas frisbija čempionātā Latvijas Frisbija federācija

Nedēļas nogalē Salaspils sporta namā norisinājās Latvijas frisbija čempionāts telpās, kur vīriešu divīzijā par čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva mājinieki "Salaspils WT", kas finālā pārspēja Rīgas komandu "Hardcore Ultimate".

Latvijas Frisbija federācijā informēja, ka spēles sākums daudz veiksmīgāk padevās "Hardcore Ultimate", kas ātri vien guva divu punktu pārsvaru (2:4). Šādu rezultātu starpība rīdziniekiem izdevās saglabāt līdz pat puslaika pārtraukumam (6:8). Otrā puslaika sākumā "Hardcore Ultimate" savu pārsvaru palielināja vēl par vienu punktu (6:9, vēlāk arī 7:10). Turpinājumā "Salaspils WT" guva divus punktus pēc kārtas, samazinot rezultātu starpību līdz minimumam (9:10).

Nākamajā punktā Rīgas komanda realizēja savu uzbrukumu, atjaunojot divu punktu pārsvaru (9:11). Kad līdz spēles laika beigām bija atlikušas mazāk kā piecas minūtes, "Salaspils WT" spēja saņemties un gūt trīs punktus pēc kārtas, pirmo reizi izvirzoties vadībā (12:11). "Hardcore Ultimate" rezultātu izdevās izlīdzināt (12:12). Lai gan rīdziniekiem bija iespēja gūt savu trīspadsmito punktu pirms Salaspils komandas, mājinieki tomēr izrādījās veiksmīgāki un guva divus punktus pēc kārtas, kas ļāva svinēt uzvaru spēlē (14:12).

Šis jau ir trešais "Salaspils WT" tituls pēc kārtas, kā arī piektais pēdējo sešu gadu laikā.

Dāmu turnīrā "Salaspils Jr" komanda ceturtdaļfinālā ar 12:9 pārspēja Ventspils frisbija klubu, taču piedzīvoja zaudējumus gan pusfinālā pret Ogres "Momentu", gan spēlē par trešo vietu pret "KCN Rīga" un noslēgumā ieņēma ceturto vietu. Par Latvijas čempionēm kļuva Valmieras frisbijistes.