19.02.2017 19:27

"Triobet"/Ulbrokas florbolisti uzvar pamatturnīrā, "Ķekavai" līdz "play off" mazliet pietrūkst

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Triobet"/Ulbrokas florbolisti uzvar pamatturnīrā, "Ķekavai" līdz "play off" mazliet pietrūkst "Triobet"/Ulbroka

Latvijas florbola čempionāta virslīgas turnīrā vīriem pirmo vietu izcīnījuši "Triobet"/Ulbrokas florbolisti. Izslēgšanas turnīrā Pierīga būs pārstāvēta ar vienu komandu – "Ķekavai" līdz labāko astotniekam pietrūka pavisam nedaudz.

Virslīgas jeb "Elvi" līgas pamatturnīra pēdējā kārtā "Triobet"/Ulbrokas komanda savās mājās uzņēma "Talsi/Irlava" vienību un svinēja pārliecinošu uzvaru 9:4. Jau 14. minūtē rezultāts bija 3:0 mājinieku labā, bet trešās trešdaļas sākumā spēles liktenis jau bija izšķirts (8:1). Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Kārlis Jānis Petrovskis.


"Ķekava" sestdien savās mājās mačā pret sporta klubu "Pārgauja" pēdējās divās minūtēs pamanījās atspēlēt divu vārtu deficītu, tomēr pagarinājumā zaudēja 5:6. Savukārt svētdien izbraukuma spēlē Liepājā pret "Kuršiem" ķekavieši iesāka sekmīgi (2:0), taču tad ielaida piecus vārtus pēc kārtas, un turpinājumā atspēlēties viņiem vairs nebija pa spēkam – 7:11. Divus vārtus viesu labā guva Aivis Barkovskis.

Virslīgas noslēguma tabulā pēc aizvadītām 22 spēlēm "Triobet"/Ulbroka savāca 54 punktus un par trim punktiem apsteidza tuvākos sekotājus un pašreizējos čempionus Lielvārde/"FatPipe" florbolistus. Ceturtdaļfinālā ulbrokiešu pretinieki būs Rīgas "Rockets", kas finišēja astotajā vietā (25 p.). "Ķekava" ar 21 punktu ierindojās 10. vietā 12 komandu konkurencē.

Latvijas dāmu virslīgas čempionāta spēlē FK "Ķekava" svētdien izbraukumā ar 3:4 piekāpās FK "NND" florbolistēm, kaut piecas minūtes līdz beigām vēl bija vadībā 3:2. Visu triju ķekaviešu vārtu guvumos piedalījās Gundega Vancāne (1+2). Tabulā FK "Ķekava" ar 16 punktiem saglabā ceturto vietu, tikpat punktu ir arī "Ķekavas Bulldogs" komandai.

Latvijas pirmās līgas turnīrā divas spēles aizvadījuši "RSU/Babītes" florbolisti. Nedēļas vidū viņi ar 6:4 pārspēja "Irlava/Avant" vienību (Gatim Liņģim 2+1), bet sestdien, pēdējās 13 minūtēs no 2:6 panākuši 6:6, papildlaikā tomēr zaudēja LU/FS "Masters" vienībai 6:7 (Reinim Milleram 3+1).

Latvijas otrajā līgā uzvaras savās mājās izcīnīja divas Pierīgas komandas, līdz ar to nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Inčukalna "Coyote" savās mājās ar 13:7 pieveica florbola klubu "Vārme" (Jānim Levanovičam 3+4, Kalvim Kleistam 3+0), bet "Ķekavas Bulldogs" ar 8:6 pārspēja turnīra līderus "Tērvetes" florbolistus (Mārim Skrodim 4+2, Dāvim Vegneram 2+2). Tabulā pirms pēdējās kārtas "buldogi" ir otrajā vietā (32 p.) divus punktus aiz "Tērvetes", bet "Coyote" ar 29 punktiem ir ceturtie.

Pirms nākamnedēļ paredzētajām pamatturnīra pēdējām spēlēm "RSU/Babīte" garantējusi vismaz otro vietu (56 p.) un par vienu punktu atpaliek no līderiem "Lielvārdes/Fans" komandas. Priekšpēdējā 12. vietā palicis florbola klubs "Saulkalne", kas ar 4:8 zaudēja Kocēnu vienībai "Rubene-1".

Visbeidzot Rīgas čempionātā divas spēles aizvadījis Carnikavas florbola klubs. Carnikavieši ar 8:1 sagrāva Armijas florbola klubu (Ivo VIdejum 3+1) un ar 8:4 uzvarēja florbola klubu "Ikšķile" (Edvardam Muceniekam 2+2, Edvardam Jeļiņevskim 2+0). Turnīra tabulā FK "Ikšķile" ieņem ceturto, "Saulkalne" sesto un Carnikavas klubs septīto vietu.