19.02.2017 18:39

Kalnu slēpotājam Zvejniekam 32. vieta pasaules čempionāta slaloma sacensībās

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu slēpotājam Zvejniekam 32. vieta pasaules čempionāta slaloma sacensībās www.infoski.lv

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks svētdien izcīnīja 32.vietu Šveicē notikušā pasaules čempionāta slaloma sacensībās. Par čempionu divu braucienu summā kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Marsels Hiršers, kurš Zvejnieku divu braucienu summā apsteidza par 5,12 sekundēm.

Pašlaik 27 gadus vecais Hiršers pirms tam šajā pasaules čempionātā bija izcīnījis zeltu milzu slalomā, kamēr slalomā viņš iepriekš zeltu bija guvis arī 2013. gada planētas meistarsacīkstēs.

Sudrabu svētdien tikmēr ieguva cits austrietis Manuels Fellers, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai septītais, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās pirmajā braucienā vien desmitajā vietā palikušais vācietis Fēlikss Neireiters.

Tikmēr Zvejnieks pēc pirmā brauciena bija 35.vietā, bet pēc gana veiksmīga otrā brauciena izdevās summā pakāpties par trim pozīcijām. Šāds sniegums latvietim ļāvis tikt pie 38,91 FIS kategorijas punkta.

Piektdien milzu slaloma sacensībās pirmajā braucienā Zvejnieks ieņēma 44.vietu, bet otrajā braucienā viņš ceļgala traumas dēļ neizgāja uz starta un palika bez rezultāta. Sākotnēji bija šaubas par latvieša dalību svētdienas slaloma sacensībās, bet Zvejnieks tomēr nolēma piedalīties.

Agnese Āboltiņa sestdien ierindojās 37. vietā Šveicē notikušajās pasaules čempionāta slaloma sacensībās, kamēr jau trešo reizi pēc kārtas par čempioni ļoti pārliecinoši kļuva amerikāniete Mikaela Šifrina.

Tikmēr otra Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura pirmajā braucienā ierindojās dalītā 43.vietā, otrajā braucienu finišu nesasniedza. Savukārt pirmajā braucienā līdz finišam netika arī Liene Bondare.

Šifrina līdere bija jau pēc pirmā brauciena, bet divu braucienu summā Āboltiņa no viņas atpalika par 9,03 sekundēm. Pēc pirmā brauciena latviete bija vien 49. pozīcijā, taču veiksmīgs otrais starts un konkurenšu likstas ļāva pakāpties par vairākām vietām.

Sestdien iegūtā 37. vieta Āboltiņai ļāva tikt pie 66,84 FIS kategorijas punktiem. Kopumā abus braucienus veica 49 kalnu slēpotājas.