19.02.2017 14:05

Trīs Latvijas kamaniņu braucēji labāko astoņniekā Phjončhanā, stafetē – bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs Latvijas kamaniņu braucēji labāko astoņniekā Phjončhanā, stafetē – bronza ekrānšāviņš no fil-luge.org

Sezonas veiksmīgākās sacensības nākamā gada ziemas olimpisko spēļu trasē Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā svētdien aizvadījuši Latvijas kamaniņu braucēji. Pasaules kausa izcīņas astotajā posmā vīru konkurencē trīs Pierīgas novadu pārstāvji iekļuva labāko astoņniekā, bet komandu stafetes sacensībās latvieši izcīnīja trešo vietu.

Sekmīgākais no latviešiem bija šāgada pasaules junioru čempions Kristers Aparjods no Saulkrastiem. Pirmajā braucienā viņš sasniedza ceturto labāko rezultātu un, lai arī otrajā bija tikai divpadsmitais ātrākais, ceturto pozīciju summā arī nosargāja, sasniedzot karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa posmos.

Uzvarētājam Dominikam Fišnalleram no Itālijas Kristers zaudēja precīzi pussekundi, bet no trešās vietas, ko ieņēma kanādietis Semjuels Ednijs, viņu šķira tikai 0,035 sekundes.

Piekto vietu Phjončhanā izcīnīja siguldietis Inārs Kivlenieks – braucienos viņam desmitais un trešais rezultāts un summā 0,512 sekunžu atpalicība no Fišnallera. Ar 12. vietu Kivlenieks saglabā augstāko pozīciju no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa kopvērtējumā.

Sezonas lielāko panākumu svētdien guva arī Artūrs Dārznieks, kurš ar piekto un 19. laiku braucienos summā ieņēma astoto vietu (+0,785 s). Pieticīgākus rezultātus uzrādīja abi pārējie siguldieši – Riks Kristens Rozītis ierindojās 18. vietā (braucienos 25. un 9. rezultāts; +1,478 s) un Kristaps Mauriņš 27. vietā 32 dalībnieku konkurencē (22. un 31.v.; +2,122 s).

Pasaules kausa posma noslēgumā notikušajās komandu stafetes sacensībās Latvija, ņemot vērā individuālo sacensību rezultātus, startēja visai neierastā sastāvā – Ulla Zirne, Kristers Aparjods un brāļi Šici. Par spīti tam Latvijas sportisti trešo reizi pēc kārtas izcīnīja trešo vietu. Ātrāki bija tikai vācieši (+0,493 s) un austrieši (+0,062 s), bet aiz latviešiem palika spēcīgās ASV, Krievijas, Kanādas un Itālijas komandas.

Ļoti intriģējoša situācija pirms sezonas pēdējām sacensībām izveidojusies Pasaules kausa kopvērtējumā komandām. Līderi ar 431 punktu ir Vācijas kamaniņu braucēji, bet otrās un sestās vietas ieguvējus, tostarp arī Latviju, šķir nieka pieci punkti (320-325 p.).

Pasaules kausa izcīņas pēdējais devītais posms notiks nākamās nedēļas nogalē Altenbergas trasē Vācijā.


Iepriekš:

Ullai Zirnei olimpiskajā trasē sezonas labākais rezultāts