18.02.2017 14:17

Ullai Zirnei olimpiskajā trasē sezonas labākais rezultāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ullai Zirnei olimpiskajā trasē sezonas labākais rezultāts ekrānšāviņš no fil-luge.org

Siguldiete Ulla Zirne, vienīgā iekļūstot labāko desmitniekā, bija labākā no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā astotā posma pirmās dienas sacensībās, kas norisinājās nākamā gada ziemas olimpisko spēļu trasē Phjončhanā Dienvidkorejā.

Zirne pirmajā braucienā sasniedza devīto rezultātu, bet otrajā bija septītā ātrākā un septīto vietu ieņēma arī posma summā, par vienu pozīciju uzlabojot savu šīs sezonas labāko rezultātu. Par sacensību uzvarētāju, apsteidzot Pasaules kausa līderi vācieti Natāliju Geizenbergeri, kļuva Tatjana Ivanova no Krievijas. Siguldiete viņai zaudēja 0,772 sekundes.

Krimuldiete Elīza Cauce ar 12. un 11. laiku braucienos ierindojās 11. vietā (+1,110 s), bet saulkrastiete Kendija Aparjode pirmajā mēģinājumā piedzīvoja kritienu. Pasaules kausa kopvērtējumā Cauce ieņem 11. vietu un Zirne 13. vietu.

Pirms dāmu braucieniem notikušajās divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici ierindojās 13. vietā, braucienos uzrādot 10. un 15. rezultātu. Posma uzvarētājiem un šīs sezonas Pasaules kausu jau nodrošinājušajiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi summā zaudēja 1,138 sekundes. Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā krita un nefinišēja.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms pēdējā posma, kas notiks pēc nedēļas Altenbergas trasē, Šici ieņem sesto vietu, bet Gudramovičs/Kalniņš septīto.

Svētdien Phjončhanā notiks vīru un stafešu komandu sacensības.