13.02.2017 13:47

Pusotrs simts jauno slēpotāju Siguldā turpina cīņas skolēnu ziemas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pusotrs simts jauno slēpotāju Siguldā turpina cīņas skolēnu ziemas čempionātā publicitātes

"Fischer" Slēpošanas centrā Siguldā aizvadīts "S! – Fischer" skolēnu čempionāta trešais posms. Šoreiz distances bija jāslēpo klasiskajā stilā un desmit vecuma grupās startēja 142 slēpotāji no gandrīz visiem Latvijas reģioniem – Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Rīgas reģiona.

Puišiem V18 grupā (1998./1999. gadā dzimušie) otro posmu pēc kārtas diezgan stabili pirmais 4,8 km distancē bija siguldietis Kristaps Kārkliņš, tiekot pie trešās godalgas šajā sezonā. Tāpat kā K. Kārkliņam, arī meitenēm otro posmu pēc kārtas stabila pirmā vieta 3,6 km distancē tika rīdziniecei Paulai Bergfeldei, informēja "Fischer" Slēpošanas centrā.


Viena no interesantākajām cīņām bija puišiem V16 grupā (2000./2001. g.dz.) 3,6 km distancē. Pirmo reizi pirmo vietu ieguva talsinieks Renārs Birkentāls, tādējādi jau trešo posmu pēc kārtas šajā vecuma grupa bija cits uzvarētājs. Tikmēr pēc divām piektajām vietām pirmo reizi šosezon uz pjedestāla kāpa otrās vietas ieguvējs Jēkabs Vītols no Siguldas. Meitenēm 3,6 km distancē daudz pieticīgākā konkurencē trešo posmu pēc kārtas pārliecinoši uzvarēja madoniete Elizabete Paura.

V14 grupa (2002./2003. g.dz.) 2,4 km distancē, kā parasti, nepārspēts palika grupas līderis Uvis Akmentiņš no Madonas, bet mājiniekam Sandijam Suhanovam vēlreiz otro vietu neļāva izcīnīt Uģis Beķeris no Kusas pamatskolas, kurš siguldieti apsteidza par vienu sekundi. Vēl viena ceturtā vieta tika Veitu ģimenei, ko nopelnīja Oskars. Meitenēm, līdzīgi kā pirms divām nedēļām slidsolī, grupas līderu starpā uzvaru svinēja siguldiete Kristīne Brunere, otrajā vietā atstājot sprinta uzvarētāju madonieti Kimu Krūmiņu.

V12 grupā puišiem (2004./2005. g.dz.) 1,2 km distancē abu līderu Silvestra Švauksta un Riharda Berkolda starpā vēlreiz nedaudz pārāks bija madonietis Silvestrs. Meitenēm pēc otrā posma izlaišanas atgriezās un uzvaru 600 m izcīnīja favorīte Lība Igaune no Madonas.

Jaunākajā V10 grupā puišiem 600 m distancē pēc divām otrajām vietām pie uzvaras beidzot tika Teikas vidusskolas audzēknis Rihards Radziņš. Progresu nodemonstrēja un pirmo reizi trijniekā ar otro vietu iekļuva siguldietis Bruno Bilāns no Laurenču sākumskolas. Divus kritienus piedzīvojušais pirmo divu posmu uzvarētājs Dāvis Kalniņš šoreiz samierinājās ar 9.vietu. Nestartējot līderei Lindai Kaparkalējai, pirmo uzvaru sezonā nopelnīja viņas skolas biedrene no Madonas 1.vidusskolas Madara Veckalniņa, bet otro posmu pēc kārtas trešā bija vadošā kalnu slēpotāja savā vecuma grupā siguldiete Laura Ciagune no Laurenču sākumskolas.

Skolu kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīcijas saglabā Madonas 1. vidusskola, kurai seko Siguldas Valsts ģimnāzija, Lejasciema vidusskola, Laurenču sākumskola, Pļaviņu novada ģimnāzija, Madonas Valsts ģimnāzija un Siguldas pilsētas vidusskola. Jāatgādina, ka uzvarētāji komandu vērtējumā saņems dāvanu karti 1500 eiro vērtībā "Fischer" slēpošanas inventāra iegādei.

Pēdējais ceturtais sacensību posms plānots 10. martā, kad skolēni sacentīsies brīvajā stilā ar intervāla startu, savukārt pašas jaunākās grupas sacentīsies klasiskajā stilā.