13.02.2017 12:07

Foto: Uz Vējupes ledus Ādažos rūc motori

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Uz Vējupes ledus Ādažos rūc motori Laima Jātniece

Svētdien Ādažus pierūcināja motoru troksnis – jau ne pirmo gadu uz Vējupes ūdenskrātuves ledus notika Latvijas čempionāta un Latvijas kausa izcīņas sacensības skijoringā un ziemas motokrosā. Četrpadsmit braucienos tika noskaidroti laureāti gandrīz divdesmit klasēs.

Skijoringa sacensībās tautas klasēs abos braucienos uzvarēja Edvīns Zālītis un Viesturs Stūresteps, kuri līdz ar to izcīnīja pirmo vietu vecmeistaru klases kopvērtējumā. Klasē 85 pirmo vietu ieguva Emīls Tilaks un Elmārs Tilaks, LTK klasē – Gatis Tabūns un Reinis Tilaks, MTK klasē – Artis Rasmanis un Klāvs Miķelsons un RKT klasē – Uģis Andersons un Aldis Šēnbergs.

Meistaru klašu MMK un RMK abos braucienos pirmās trīs vietas ieguva MMK klases pārstāvji Artūrs Brencis/Pēteris Līkums, Artis Rasmanis/Klāvs Miķelsons un Emīls Tilaks/Reinis Tilaks, bet RMK klasē labākie bija Jānis Zolmanis ar Tomu Vanadziņu. Savukārt LMK klasē pirmajā trijniekā abos braucienos ierindojās Brencis/Līkums, Rasmanis/Valts Valainis un Gints Selderiņš/Dzintars Stūresteps.

Pēc skijoringa sacensību dalībniekiem trasē devās ziemas motokrosa dalībnieki. Krosā bez radzēm MX1 klasē divu braucienu summā pirmo vietu izcīnīja Gatis Zundovskis un MX2 klasē – Kārlis Liepiņš, savukārt krosā ar radzēm – attiecīgi Grigorijs Laguta un Ģirts Timrots.

Jauniešu sacensībās uzvaras savās motociklu un kvadriciklu klasēs guva Martins Platkevičs (MX65), Niks Nikandrovs (MX85), Martins Puhaļskis (Q100), Kārlis Straubergs (Q50) un Patriks Nuka (Q juniori). Agris Neija izrādījās labākais Q Open klasē, bet Ritvars Ramis – ATV klasē.